e okul giriş! 1. dönem sınav notu görüntüleme

e okul giriş! 1. dönem sınav notu görüntüleme

1. dönem sınav notunu öğrenmek isteyen milyonlarca öğrenci e okul girişi yaparak notlarını ve devamsızlıklarını öğreniyor. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminin bitimine günler kala e-okul üzerinden 2. yazılı sınav ve sözlü sonuçları açıklanmaya başlandı. Peki e-okul veli giriş nasıl yapılır? 1. dönem sınav notu görüntüleme ve e okul giriş ekranı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

e okul giriş ve 1. dönem sınav notu görüntüleme ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrenci ve veli 1. dönem sınav notunu öğrenmek için e-okul veli girişini kullanıyor. 1. döenm notlarının sisteme girilmeye başlanıldığı şu günlerde veliler ve öğrenciler e okul girişini merak ediyor. 1. dönem sınav notu görüntüleme yapmak isteyenler e okul giriş ekranı üzerinden sonuçları öğreniyor. Peki e-okul veli giriş nasıl yapılır?

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemin bitimine çok az bir zaman kala MEB e-okul sistemi üzerinden 2. yazılı sınav sonuçları açıklanmaya başladı. Takdir ve teşekkür belgesi alma umudu olanlar yoğun bir şekilde e okul giriş ekranı üzerinden karne puanını hesaplıyor.

19-01/02/e_okul_1donem_2yazili_sinav_ve_sozlu_sonuclari_karne_puani_belge_hesaplama_1545820969_071.jpg

E OKUL VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle sisteme giriş için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası gerekiyor. Sistemin ana sonra sisteme giriş yapmak mümkün. Aşağıdaki bağlantının sol tarafı idareciler, sağ tarafı veliler için düzenlenmiştir. Veliler bu bağlantıdaki sayfanın sağ kısmındaki bilgileri doğru bir şekilde doldurarak ebeveynleri oldukları öğrenci hakkında erişmek istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabilirler.

E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

e-OKUL MEBBIS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KARNE NOTU HESAPLAMA 2019

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilmek için gerekli şartlar, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenmiş durumdadır. Yönetmeliğe göre;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanları, eğer varsa proje puanları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için de ayrıca hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamasıyla elde edilen puanların aritmetik ortalamaları alınır. Böylece öğrencilerin bir dersi için dönem puanı hesaplaması yapılmış olur.

Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin sınavda aldıkları puanlar doğrultusunda oluşan performans grafiğine göre, alınacak notlar ve bu notlara karşılık olan dereceler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığı pekiyi,

70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,

60,00 – 69,99 puan aralığı orta,

50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,

0 – 49,99 puan aralığı geçmez olarak kabul edilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN