Eğitimde kar tatili telafi programı | Tatil edilen günler nasıl telafi edeilecek? MEB açıkladı

Eğitimde kar tatili telafi programı | Tatil edilen günler nasıl telafi edeilecek? MEB açıkladı

Kar tatili telafi programı nasıl olacak? Telafi dersleri haftasonu ve yarı yıl tatili içerisinde mi olacak?Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere kötü haber. Yoğun kar yağışı ile birlikte yurt genelinde birçok ilde okullar pazartesi, salı ve çarşamba günleri tatil edilmişti. MEB tarafından illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi. Kar tatilinde işlenmeyen dersler nasıl telafi edilecek sorusunun cevabı ve ayrıntıları haberimizde.

Kar tatili telafi dersleri programı hazırlanıyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle tatil edilen okullarda derslerine gidemeyen öğrenciler için Milli eğitim Bakanlığı telafi programı hazırlıyor. Peki, kar tatilinde gidilmeyen dersler ne zaman işlenecek? Haftasonu ya da yarı yıl tatilinde talafi dersleri olacak mı? Yurdun çeşitli bölgelerinden milyonlarca öğrenci bu soruların cevabını merak ediyor. Kar tatili talafi dersleri ile ilgili ayrıntılar ve son dakika gelişmelerini yazımızdan takip edebilirsiniz.

17-01/12/kar-tatilleri-telafi-edilecek-606x330.jpeg

KAR TATİLİ TELAFİ DERSLERİ NE ZAMAN VE NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı kar tatili nedeniyle eğtiimi ara verilen okullarda yapılamayan dersler için telafi programı hazırlıyor. Peki, kar tatili sebebiyle yapılamayan dersler ne zaman ve nasıl yapılacak? Milyonlarca öğrenci MEB tarafından yapılan telafi duyurusunun ayrıntılarını merak ediyor.

İstanbul ve birçok ilde kar yağışı nedeni ile okullar tatil edilmişti. MEB programın aksamaması için harekete geçti. Milli eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti. 

17-01/12/1347425_940x531.jpg

HAFTASONU YA DA YARI YIL TATİLİ

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek. Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”

PAZARTESİ, SALI VE ÇARŞAMBA HANGİ İLLERDE TATİL OLMUŞTU?

9 Ocak Pazartesi: İstanbul, Çanakkale, Bursa, Zonguldak, Düzce, Tokat, Yalova, Edirne, Nevşehir, Yozgat, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Kocaeli, Konya, Aksaray

10 Ocak Salı: İstanbul, İzmir (Karaburun) Ordu, Sivas, Sinop, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Tokat, Çanakkale, Yalova, Kocaeli Samsun, Kastamonu, Çorum, Nevşehir, Tunceli, Giresun Manisa ve Balıkesir

11 Ocak Çarşamba: İstanbul, İzmir, Çankırı, Edirne, Muğla, Manisa, Niğde, Çanakkele,Tokat, Kırklareli, Isparta, Nevşehir, Burdur, Tekirdağ, Balıkesir, Bolu, Denizli, Bilecik, Karaman, Konya, Ordu

17-01/12/kar-tatili-olan-illerjpg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN