Ekan Ala: Elazığ saldırısını yapan teröristin kimliği belirlendi - Son dakika haberleri

Ekan Ala: Elazığ saldırısını yapan teröristin kimliği belirlendi - Son dakika haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, katıldığı televizyon programında dün Elazığ'da yaşanan terör saldırısına ilişkin yeni bilgiler verdi. Ala, "Elazığ saldırısını yapan teröristin kimliği belirlendi. Evet bu saldırı intihar saldırı bomba yüklü araçla yapıldı. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Ala, Elazığ'daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Elazığ saldırısını yapan teröristin kimliği belirlendi. Evet bu saldırı intihar saldırı bomba yüklü araçla yapıldı. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ, BİTLİS VE VAN'DAKİ TERÖR OLAYLARI...

Evet bu saldırı intihar saldırı bomba yüklü. 3 polisimiz şehit oldu 217 kişi yaralandı 115'i polis 102'si sivildi 83'ü hastanede 1 kişinin durumu kritik. 1 kişi başka bir ilde gözaltında. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi alındı o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı. Ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Teröristin kimliği belli oldu. Bütün sahada operasyonlar devam ediyor.

'FETÖ-PKK BAĞLANTILI'' AÇIKLAMASI

FETÖ teröristlere yardım etti. Van'da 6-7 Ekim olaylarını hatırlayınız bir araç yanıyor emniyetin panzeri ile sapasağlam emniyet araçlarını götürüp o aracın üzerine atan polis memurlarını yakaladık. Onları görevden aldık işlerine son verdik.
15 Temmuz'dan sonra yeniden yapılandırma sürecine gidildi. Başbakan iç istihbaratın İçişleri Bakanlığı'nda dış istihbaratın MİT'de olacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndaki istihbarat birimlerinin fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada alternatifleri sunacağız. Diğer taraftan MİT'in şu andaki hem yapısı hem fonksiyonu eksiği fazlası ele alınıyor. Gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek olan kurumsal yapı ihtiyacı gözetiliyor. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip devletin politikasına yol gösterecek değerlendirecek bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN