14 Haziran Dolar ne kadar? Euro ne kadar? Dolar yeni güne nasıl başladı?

14 Haziran Dolar ne kadar? Euro ne kadar? Dolar yeni güne nasıl başladı?

14 Haziran : Dolar ve Euro yeni haftaya nasıl başladı? sorusu merak ediliyor ve araştırılıyor. Dolar 4.69 lirayı aştı, tahvil faizi zirvede. 14 Haziran 2018 çarşamba günü vatandaşların merak ettiği Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Dolar kuru ne kadar?.. Dolar ve euro fiyaları yeni haftada nasıl gidiyor?

13 Haziran çarşamba günü  Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? soruları sorulmaya ve yatırmcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Haftaya 4.47'li seviyelerde başlayan dolar kuru, Amerikan Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesi sert yükseldi. Dolar 4.69 lirayı aşarken iki yıllık tahvil faizi yüzde 19.12 ile rekor kırdı.14 Haziran döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatlarını ve tüm gelişmeleri haberimizde derledik. Dolar kuru 14 Haziran sabahı nasıl başladı? İşte dolar ve euro fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri...

14 HAZİRAN'DA DOLAR VE EURO NE OLDU?

Küresel çapta güçlenen dolar, Türk Lirası karşısında da sert yükseliyor. Dün günü 4.59 lira civarında kapatan dolarda bugün 4.69 lira seviyesi aşıldı. Piyasalar bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamaları, yarın ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısını bekliyor.

Dolar Fed'in bu yılın geri kalanında kaç defa faiz artıracağı hakkında ipuçları verecek olan bu akşamki para politikası kararı öncesinde yen karşısında üç haftanın zirvesini görürken, Euro karşısında da gücünü koruyor.

Fed yetkilileri tarafından yapılan mart ayı tahminlerine göre politika faizinin yıl sonunda yüzde 2.1 olması öngörülüyor. Yani şu anki tahminler bu yıl üç defa faiz artırımı yapılacağına işaret ediyor.

Euronun yönünü ise 14 Haziran Perşembe günü açıklanacak olan ECB para politikası kararı çizecek. Ortak para birimi ECB'nin varlık alım programını durduracağını açıklayacağı spekülasyonlarıyla birlikte geçen hafta 1.1840 doları görmüştü.

Dolar endeksi dün yüzde 0.25 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.12 artıda 93.913'de bulunuyor.

Türkiye'nin iki yıllık gösterge tahvil faizi de yüzde 19.12 ile tarihi zirvesine çıktı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN