İl il memur alımları tek sayfada

İl il memur alımları tek sayfada

Türkiye'de her yıl yüz binlerce kişi KPSS sınavlarına girerek devlet kurumlarında memur olmak için çaba sarf ediyor. KPSS'de başarılı olmak yetmiyor. Devlet kurumlarının memur alımlarını da yakından takip etmek gerekiyor. Peki il il memur alımları nasıl öğrenilir? Memur alımı şartları nasıl takip edilir? İllere göre devlet kurumlarının memur alımları hangileri? Basın İlan Kurumu, sıkça sorulan bu soruların cevabını tek sayfada veriyor. İşte detaylar...

Türkiye'de ekonomik koşullar ve devlet kurumlarında çalışmanın avantajları memur olmayı özendiriyor. Yüz binlerce kişi KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girerek memur olmak için hem kursa gidiyor hem de büyük çaba harcıyor. Bunun yanında devlet kurumlarının devlet memuru alımlarını da yakından takip etmek gerekiyor. Bu yüzden memur ve sözleşmeli personel alım ilanları önemli hale geliyor. Peki il il devlet memuru alımları, personel alımları nasıl öğrenilir? Hangi devlet kurumu kaç memur alıyor?

İL İL MEMUR ALIMLARI TEK SAYFADA

Türkiye'de devlet kurumlarının ilanları gazetelerden takip ediliyor. Ancak farklı ilanlar için bir çok gazeteyi takip etmek gerektiği için memur alımı ilanlarının tamamıyla ilgilenmek ne yazıkki mümkün olmayabiliyor. Resmi ilanları medya organlarına dağıtan Basın İlan Kurumu bu sorunu ortadan kaldıracak bir dizi yeniliklerle imza attı. BİK ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde tüm devlet kurumlarının ilanlarını ulaşılabilir hale getirdi. Böylece memur alımları, kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel alımları, üniversitelerin, belediyelerin, okulların memur ve personel alımlarına yer vermeye başladı. Tek sayfada kategorilendirilmiş şekilde ilanlara ulaşmak artık mümkün hale gelirken, memur olmak isteyenlerin işi de kolaylaşmış oldu.

MEMUR ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ekim ayı içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nüfus müdürlüklerindeki kimlik ve pasaport yenileme işlemlerinin yoğunluğundan dolayı 1170 kişilik bir istihdam hazırlığının olduğunu açıklamıştı. Bu kadroların önümüzdeki günlerde başvuruya açılacağı öğrenildi.

HANGİ KURUM KAÇ MEMUR ALIYOR? TEK TIKLA ULAŞILABİLİYOR

Her KPSS sonucunun açıklanmasının ardından adayların ilanlara ulaşımını kolaylaştıran bu yeniliğe yakından gözatalım. Öncelikle Basın İlan Kurumu'nun ilanları yayınladığı ilan.gov.tr adresinin her gün yeni ilanlarla güncellendiğini belirtelim. İcra takibi, duyuru gibi ilanların yanı sıra 2018 memur ve sözleşmeli perosonel alımıyla ilgili ilanlar arasında cazip olanları siteden takip etmek mümkün. Kullanıcılar kaç ilan olduğu, ilanarın sıralaması, il seçimi gibi seçeneklerle memur alımıyla ilgili duyurulara anında ulaşabiliyor.


18-11/27/basin-ilan-kuru-ilan-1543336450.jpg

Yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklayıp sayfadaki ilanlara gözatmak. Özellikle üniversitelerin akademik ve diğer alanlardaki sözleşmeli personel ihtiyacı dikkat çekiyor.

Her gün sayıları artan üniversitelerin yüzlerce sözleşmeli personel almak için harekete geçtiği ilanlardan net bir şekilde görülüyor. 

Ayrıca 'kaydet' butonu ile eğer siteye üye iseniz arama sonuçlarını e-mail adresine gönderebilirsiniz. Öte yandan gatelerde yayınlanan ilanları da tarih seçerek tek tek inceyebilirsiniz. 

Aşağıdaki linke tıklayarak il il memur ve sözleşmeli personel alımlarını öğrenebilirlirsiniz

İL İL MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN