Yalova bire 100 kazandırdı, araplar yatırıma koştu

Yalova bire 100 kazandırdı, araplar yatırıma koştu

İstanbul’a uzaklığı Osmangazi Köprüsü ile 35 dakikaya düşen Bursa’da Körfez yatırımcısı toplu alıma geçti. Metrekaresi 1 liradan 120 liraya çıkan bölgede BAE’den bir kişi 33 milyonluk 148 daire, Kuveyt’ten El Sabah ve Katar’dan El Tani aileleri Yalova’da 50 milyonluk 36 villa aldı.

HAMİDE HANGÜL / KARAR EMLAK

Türkiye’nin mega projelerinden olan Osmangazi Köprüsü, geçtiği bölgelerde bire 100 kazandırdı. İstanbul’a uzaklığı köprü ile 35 dakikaya düşen Bursa Orhangazi’de metrekare fiyatları 1 liradan 80-120 liraya çıkarken, bölgede konut projesi geliştiren Türk firmalarına, Körfez yatırımcılarından yüzde 50-50 ortaklık teklifleri gelmeye başladı. Suudi Kimma Huizama, Yalova’da kurulacak 5 bin konutluk 2 milyar lira değerindeki yaşam merkezinin konsorsiyumunda şimdiden yer alırken, bölgede toplu alımlar da yapılıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) tek bir yatırımcı 33 milyon lira değerinde 148 daire satın alırken, Kuveyt’ten El Sabah ve Katar’dan El Tani aileleri de Yalova’da toplam 50 milyon lira değerinde 36 villa satın aldı. Körfez’in yoğun ilgisiyle Bursa, Yalova ve Çınarcık’ta yeni konut projeleri hız kazanmış durumda. Gayrimenkul projeleri için Bursa’yı seçen firmalardan biri Beyttürk. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, bölgenin son dönemde yaptığı primi ve gerçekleştirdikleri projeleri Karar’a anlattı.

İSTANBUL’A ÇOK YAKIN

İnşaat sektöründe 20 yıldır var olduklarını ifade eden Barman, yatırımlarını Bursa Orhangazi ve Yalova olmak üzere iki noktada gerçekleştirdiklerini söyledi. İki bölgenin ortak noktasının yeşil ve mavi olduğuna işaret eden Barman, özellikle deniz ve termalin yatırımcının ilgisini çektiğinin altını çizdi. Barman, şöyle devam etti: “Körfez yatırımcılarından özellikle Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri doğayla iç içe olduğu için bölgeyi tercih ediyor. Bir de İstanbul’a yakınlığı da var. Bugün Osmangazi Köprüsü ile Sabiha Gökçen’den 35 dakikada Orhangazi’ye ulaşabiliyorsunuz. Hiç trafiğe girmeden ulaşım sağlanabiliyor.”

YALOVA’YA 200 MİLYON TL

Yalova’da 5 projeleri ve toplamda 640 daireleri bulunduğunu ifade eden Barman, “Bu 640 dairenin yaklaşık yüzde 90’ı satıldı” dedi. Nisan 2017’de karma projeye başlayacaklarını açıklayan Barman, “Bu projemiz 25 villa ve 900’e yakın konuttan oluşuyor.  Bu projemizin yatırım değeri 200 milyon lira. Yalova, Çınarcık’taki diğer 5 projemizin toplam yatırım değeri ise  150 milyon lira” dedi.  Yabancı yatırımcılardan ortaklık için çok sayıda teklif aldıklarını ifade eden Barman, bu tür ortaklıkları şimdilik düşünmediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Çünkü ciddi anlamda kendimize ait arsa stokumuz var ve satış potansiyelimiz güçlü olduğundan dolayı yabancı yatırımcıya ihtiyaç duymuyoruz.

Yabancı yatırımcı, sadece finansman gücü sağlıyor. Biz onun yerine, yatırımcıdan gelen bu teklifleri toplu alımlara yönlendiriyoruz. Nitekim bu yıl mayıs ayında 33 milyon lira karşılığında 148 tane konut satışını BAE’ye gerçekleştirdi. Bunu tek bir yatırımcıya yaptık, onlar da gayrimenkul sektöründe. Böylelikle yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bu tarz alımlara yönlendiriyoruz. Yalova’da Beytepe ve Beytepe Plus’ta gerçekleştirdik bu satışları. Bir diğer satışımız da Yalova’daki Dremland projesinde gerçekleşti. Kuveyt’ten El Sabah ailesi ve Katar’dan El Tani aileleri toplam 50 milyon lira değerinde 36 villa satın aldı.”

BEYTTÜRK ORMAN’DA 140 BİN LİRAYA EV

Beyttürk İnşaat olarak Bursa Orhangazi’de gerçekleştirdikleri Beyttürk Orman projesinde fiyatların 140 bin liradan başladığına işaret eden Barman, “Konut sahibi olmak isteyen yatırımcılarımız yüzde 25 peşinatla, 2 bin 500 lira aylık taksitlerle ev sahibi olabiliyorlar” dedi. Barman, Beyttürk olarak Dreamland, Beytepe Konakları, Beytepe Plus projelerinin bölgenin en çok değerlenen projelerinden olduğuna işaret ederek, “Çınarcık’ta da Beyttürk Orman projemiz satışta, bu projemiz de muhteşem bir yatırım fırsatı” dedi.

METREKARE 4.7 BİNE ÇIKTI

Bursa Orhangazi bölgesinde prim artışlarının yüzde 80-90 arasında olduğuna işaret eden Muhammet Uğurcan Barman, “Daire fiyatları metrekarede 2 bin 500 – 2 bin 300 lira bandındaydı inşaatlarımıza başlarken, bitiminde 4 bin 600 - 4 bin 700 bandındayız. Bursa Orhangazi’de Nisan 2017’de başlayacağımız projemizin lansmanına da 2 bin 500 TL’den çıkacağız” açıklamasında bulundu.

16-11/20/20kr05beyturk.jpg

‘ARSA ALALIM’ DİYORLAR

Körfez yatırımcılarının Türk gayrimenkul geliştiricilerine çeşitli tekliflerde bulunduğunu ifade eden Muhammet Uğurcan Barman, bu teklifleri şöyle açıkladı: “Yabancılar bir kere fiyatlarda ciddi indirim talep ediyorlar. ‘Birlikte arsa alalım, üzerinde proje gerçekleştirelim’ diyenler var. Ya da arsayı almış, ‘arsa üzerinde proje yapın, kat karşılığı anlaşalım’ diyenler var. Arsaları varsa yüzde 50-50 teklif ediyorlar. Bu tür teklifler geliyor, çünkü bölge yabancı için çok cazip. Biz de bu teklifleri toplu alıma yönlendiriyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN