Altında çarşı pazar karışacak! İslam Memiş savaş durumunda altın rakamları ne olur açıkladı

Altında çarşı pazar karışacak! İslam Memiş savaş durumunda altın rakamları ne olur açıkladı

Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği küresel gerilimlerle ilgili uzman isimden değerlendirme geldi. Altında çarşı pazar karışacak! Yatırımcılar altının seyrini yakından takip ederken İslam Memiş, savaş durumunda altında rakamlar ne olur açıkladı. İşte detaylar...

Orta Doğu'daki gelişmeler, dünya piyasalarında büyük bir dikkatle izleniyor. İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısının ardından, Orta Doğu'daki tansiyonun seyri merakla bekleniyor. Bu durum, özellikle altın fiyatlarına yön veriyor. İsrail'in olası bir misilleme saldırısına karşılık vereceği yönündeki açıklamalar, ons altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

'ÇARŞI PAZAR YİNE KARIŞIR'

Gold Price Today: Gold becomes costlier, silver price declines, check the latest rate of your city - informalnewz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu gelişmeleri ve piyasaları değerlendirerek önemli rakamları paylaştı. “Konu malum. İran-İsrail savaşı. Tatilde olduğumuzdan şanslı bir süreç geçirdik. Şansımız ne kadar daha devam edecek onu kimse bilmiyor. Misilleme sırası İsrail’de. İsrail misilleme yaparsa çarşı pazar yine karışır. Amaçlardan biri o zaten. Küresel ekonomik kaos. Başka nedenler de var tabi. Sakin ancak gergin bir bekleyiş var” ifadelerini kullanan Memiş, İran-İsrail gerilimi hakkında "Korkulan olmadı ve kötü bir başlangıç olmadı" diyerek şöyle devam etti: "İsrail misilleme yapmazsa her şey normalleşir. Yani, altın ve gümüş fiyatları geriler, Bitcoin toparlanır. Bu hafta teknik bir seviye yok sadece fırsatlar var. Alana da, satana da. Alan mı kazanacak, satan mı? Bu hafta için orayı kimse bilemez. Eskilerin deyişiyle alan her zaman kazanır”

İSRAİL MİSİLLEME YAPARSA NE OLUR?

Spot Gold Price Today - Hero Bullion

Eğer İsrail misilleme yapmazsa, borsa yükselişini, altın ve gümüş ons bazında düşüşünü sürdürecek diyen Memiş, “Borsa yükselişini, altın ve gümüş ons bazında düşüşünü, Bitcoin yükselişini sürdürür.” ifadelerini kullandı. Ancak İsrail'in misilleme yapması durumunda, “Borsa ve Bitcoin sert düşer, altın ve gümüş yeni rekorlarını test eder” dedi.

Memiş, piyasalarda takip edilecek bant aralıklarını da verdi. Buna göre;

  • Borsa: 9.200-9.650 puan
  • Dolar/TL: 32,25-34,50
  • Ons altın: 2.250-2.380
  • Gümüş ons: 26,50-28,50
  • Petrol: 88-93 dolar
  • Bitcoin: 61.500-68.500 dolar

Yatırımcılara ise uzun vadeli plan yapmaları ve birikimlerini kademeli olarak değerlendirmeleri önerisinde bulunan Memiş, “Ne mi yapmak gerek? Elinde birikimi olan sahip çıkmalı. Alım için fırsat kollayan kademeli alım yapmalı. Uzun vadeli plan yapmalı. Çoğu kişi bu gerginliğe buna senaryo diyor. Ben savaş diyorum!” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN