Aromasıyla meşhur Kırıkhan kavununun hasadı başladı

Aromasıyla meşhur Kırıkhan kavununun hasadı başladı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Kırıkhan kavununun hasadı başladı. Kırıkhan kavunu, aroması ile en çok tercih edilen kavunlar arasında yer alıyor.

Türkiye’nin birçok bölgesine gönderilen, rengi, tadı ve kokusu ile meşhur olan Kırıkhan kavununun hasadı başladı.

Kavunun tarlada kilosunun 1.20 ile 1.50 TL arasında değiştiğini belirten üretici Sait Ökten, Kırıkhan kavununun aroması ile meşhur olduğunu ve diğer kavunlara göre daha çok rağbet gördüğünü söyledi.

18-06/21/aw425068_01.jpg

'DAHA AROMALI VE DAHA TATLI'

Ökten, “Kırıkhan kavunu tat ve aroma olarak aranan bir meyvedir. Türkiye’de kavun ilk olarak yüksek seralarda Antalya bölgesinde başlayıp, Adana’da devam ederek şubat ayında gerçekleştirdiğimiz ekim ve haziran hasadı ile Kırıkhan’da noktalanmakta. Kırıkhan’da yazın yetiştiği ve güneşi daha fazla gördüğü için en lezzetli kavun Kırıkhan kavunudur. İstanbul’da başta olmak üzere Türkiye’nin birçok iline dağıtımı yapılmaktadır. Kırıkhan kavunu diğer kavunlara göre daha aromalı, daha parlak ve daha tatlıdır. Kırıkhan kavunu ihracat yapılmamakta, çünkü şeker oranı daha yüksek olduğu için dayanım gücü diğer kavunlara göre daha az. Ayrıca yurt dışında bulunan kavunlar genel olarak 1,5 kilolarda ancak Kırıkhan kavunu bu kiloların üzerinde oluyor” dedi.

18-06/21/aw425068_04.jpg

HATAY/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN