Artık herkes vejeteryan olacak! Ete gelen son zamlar pes dedirtti: İşte yeni zamlı et fiyatları

Artık herkes vejeteryan olacak! Ete gelen son zamlar pes dedirtti: İşte yeni zamlı et fiyatları

Son 1 yılda et fiyatlarına gelen zammın ardından artık herkes vejeteryan olacak. Son zamlar görenlere pes dedirtirken, yalnızca 3 ayda yapılan zam oranı %40’a ulaştı.

2024 yılının ilk 3 ayında yapılan ve %40’a dayanan zamların ardından et fiyatları rekora koşmaya başladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin verilerine göre Ocak’ta 458 TL olan kuzu etinin fiyatı, Şubat ayında 591.48 TL olurken, Mart ayındaysa 638.52 TL olarak kaydedildi. Son fiyatlarla beraber ilk 3 aylık süreçte kuzu etine yapılan zammın oranı %39.3 oldu.

Yılın ilk ayı Ocak’tan itibaren dana etinde de ciddi bir fiyat artışı gözlemlendi. Ocak’ta 415 TL olan dana eti %24.8 zamlanarak Mart ayında 517 TL’ye yükseldi. Tüm bu zamların ardından Mart ayında market raflarında fiyatı en çok artan ürünlerden biri de et oldu.

et-fiyatlarina-zam.jpg

MART AYININ EN ZAMLI ÜRÜNÜ TAVUK ETİ OLDU

Sözcü’den Sayime Başçı’nın aktardığı habere göre, Mart ayında %16.2’yle tavuk eti, %7.9’la kuzu eti, %7,8’le dana eti en çok zamlanan ürünlerden oldu. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin verilerine göre de Nisan’ın birinci haftasında ortalama karkas yağsız dana etin fiyatı 364 TL olurken, kuzu etinin fiyatı da 415 TL oldu. Dana eti 1 yıl içinde %83.4 zamlanırken, kuzu etindeyse zam 1 yılda %118’e ulaştı. Karkastaki bu artışın tezgaha yansıması da farklı çeşitlerde %100’e ulaştı. Ocak ayında bur markette kilosu 439 TL olan dana pirzola antrikotun fiyatı, %68 zam ile 739 TL oldu. Kuzu kuşbaşının fiyatı ise şuan 765 TL’yi gördü. Dana incik Ocak’ta 359.90 TL’ye tezgahta yer alırken, şuan %47’lik zamla 529 TL’ye satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN