Barcelona’nın yeni yıldızı Avrupa’nın lideri Beko

Barcelona’nın yeni yıldızı Avrupa’nın lideri Beko

Daha önce futbol devi Barcelona’ya kol sponsoru olan Beko, şimde de 3 yıllığına antrenman formasının göğüs sponsoru oldu. Anlaşma için imzaları atan Ali Koç, “Rahmetli kardeşim Mustafa Koç, 4 yıl önce buraya gelmişti ve demişti ki ‘Bugün çok sıkı ve uzun bir iş birliği başlıyor.’ Gerçekten de sıkı samimi ve çok başarılı bir iş birliği oldu” dedi.

İBRAHİM KAHVECİ / EKONOMİ SERVİSİ

Yaklaşık 4 yıl önce dünyanın yıldız takımlarından biri olan FC Barcelona’ya (FCB) kol sponsoru olan Beko, 2018-2019 sezonunda anlaşmayı uzattı. Daha önce yıllık 10 milyon euro karşılığında kol sponsorluğu ödemesi yapan Beko, yeni sezonda yıldız takımın 3 ana sponsorundan biri oldu. Beko şimdi de antrenman formalarının göğüs sponsoru oluyor. Aynı zamanda kol sponsorluğu da devam edecek. 3 yıllık anlaşma kapsamında Beko Barcelona’ya her yıl 19 milyon euro sponsorluk bedeli toplamda 57 milyon euro ödeyecek. Beko dünya çapında 300 milyonu aşkın taraftarı bulunan FCB’nin Resmi Ev Aletleri ve Resmi Antrenman Ortağı da oldu. Beko, FCB sponsorluğuna başladığı 2014-2015 sezonundan itibaren İspanya pazarında istikrarlı bir büyüme çizgisi yakaladı ve pazardaki ilk üç oyuncu arasında girdi. Sponsorluk, Beko’nun global marka bilinirliğine özellikle Asya-Pasifik, Ortadoğu, Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinde olumlu katkı sağladı. Karar’ın da yerinden takip ettiği ve Camp Nou’da düzenlenen imza töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Geride bıraktığımız dört yılda son derece verimli bir iş birliğine imza attık. FC Barcelona sportif başarısını istikrarlı bir şekilde artırırken, Beko da global marka pozisyonunu dünya çapında güçlendirdi. Her iki marka da sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne yürekten inanarak, sporun temsil ettiği değerleri attıkları her adıma taşıyor. Yeni dönemdeki ortaklığımızın, küresel başarılarımızı ve sağladığımız toplumsal katma değeri artıracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, “Bugün lider küresel bir marka olan Beko ile stratejik bir ortaklığa imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2014’ten bu yana samimiyet ve güven üzerine kurulu bir iş birliği geliştirdik. Kulübümüzün bu dönemde kaydettiği sportif başarılar ve küresel etkileşimde Beko’nun da önemli rolü var. Sonuç olarak Beko, Nike ve Rakuten ile birlikte ana sponsorluğumuzu üstlendi. Bu süreç büyük gayrimenkul projemiz Espai Barça ile birlikte pozisyonumuzu dünya genelinde daha da güçlendirecek diğer stratejik projeler için de önemli bir adım” dedi.

İŞ BİRLİĞİMİZ ŞANS GETİRDİ

Ali Koç, “Rahmetli kardeşim Mustafa Koç, 4 yıl önce buraya gelmişti ve demişti ki ‘Bugün çok sıkı ve uzun bir iş birliği başlıyor.’ Gerçekten de sıkı samimi ve çok başarılı bir iş birliği oldu” dedi. Koç, 4 yıl önceki iş birliği sonrasında FCB’nin üç büyük kupa kazandığını anımsatarak, “Demek ki sponsorluğumuz şans getirmişti. Umarım ki bu iş birliğimiz de şans getirir” ifadesini kullandı. Koç, şunları kaydetti: “Geride bıraktığımız dört yılda son derece verimli bir iş birliğine imza attık. FC Barcelona sportif başarısını istikrarlı bir şekilde artırırken, Beko da global marka pozisyonunu dünya çapında güçlendirdi. Her iki marka da sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne yürekten inanarak, sporun temsil ettiği değerleri attıkları her adıma taşıyor. Yeni dönemdeki ortaklığımızın, küresel başarılarımızı ve sağladığımız toplumsal katma değeri artıracağına inanıyoruz.”     

BEKO BAŞ SPONSORUMUZ OLACAK

Beko ile iş birliği sürecinde sportif olarak birçok başarılara kavuştuklarını anlatan Floreta, “Kulübümüz ile Beko imajını birleştirdi. Şu anda 40 ülkeden fazla görünümümüz var. Neticede iş birliğimizi geliştirme kararı aldık ve Beko artık baş sponsorumuz haline geliyor” dedi. Beko ve FCB’nin kısa süre önce duyurduğu küresel sosyal girişimi ‘Şampiyonlar Gibi Beslen’ (Eat Like a Pro) projesi de yeni sponsorluk döneminin temel odaklardan biri olacak. ‘Şampiyonlar Gibi Beslen’ girişimi, çocukların hayran oldukları sporcuları örnek alarak sağlıklı beslenmelerini ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Barselona’daki basın toplantısında, dünyada hızla artan çocukluk dönemi obezitesine karşı farkındalık yaratmayı hedefleyen girişimin global kampanya yüzünün FCB’nin yıldız oyuncusu Gerard Piqué olacağı duyuruldu.

* Camp Nou’daki imza töreninde Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve Gerdard Piqué’nin yanı sıra, Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun ve Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Özbil katıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN