Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Büyüme için yapısal reform şart

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Büyüme için yapısal reform şart

Türk-Alman Üniversitesi'ni ziyaretinde,Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türk ekonomisinin yükselen trendini sürdürmesi için yapısal reformların şart olduğunu belirterek, en önemli yapısal reform alanının eğitim olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 20 Ekim Cuma günü ziyaret ettiği Türk-Alman Üniversitesi’nde (TAÜ) ‘Türkiye ve Dünya Ekonomilerindeki Güncel Gelişmeler’ başlığı altında bir konferans verdi. Üniversite’nin İstanbul-Beykoz’daki kampüsünde gerçekleşen konferansa dinleyici olarak Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, Dekanlar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Atalı ile öğrenciler katıldı.

17-10/21/img_7866.JPG

Konferans öncesinde Prof. Dr. Akkanat tarafından Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Üniversite’nin gelişimi, uluslararası iş birlikleri ve hayata geçirilecek yeni projelerle ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra konferansa geçildi.

17-10/21/img_7865.JPG

Şimşek konuşmasına TAÜ’de olmaktan büyük mutluluk duyduğu ve Üniversite’nin başarıya ulaşması için elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini belirterek başladıktan sonra, küresel ekonominin kısa ve uzun vadeli sorunları hakkındaki görüşlerini paylaştı.

17-10/21/img_7864.JPG

Küresel ekonominin ardından Türk ekonomisini değerlendiren Şimşek, hain darbe girişimi, terör ve jeopolitik sorunlar nedeniyle yakın zamanda çok zor bir süreçten geçen Türkiye’nin kısa sürede toparlandığını ve Türk ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Tüm olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz yıl % 3,2 oranında gerçekleşen Türkiye ekonomisindeki büyümenin, 2018’de istihdam artışı, yatırımlar ve ihracatla % 5,5’e ulaşacağını öngördüğünü belirtti. Türk ekonomisinin yükselen trendini sürdürmesi için yapısal reformların şart olduğunu ve en önem verilen yapısal reform alanının ise eğitim olduğunun altını çizen Şimşek, eğitime erişim ve eğitimde kalite artışının ekonomiyi güçlendirecek ve kalkındıracak en önemli etken olduğunu söyledi.

17-10/21/img_7863.JPG

Bir başka yapısal reformun Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında yapıldığını belirten Şimşek, devletin bu çalışmaları vergi muafiyetleri ile teşvik ettiğini ifade ederek, yeni bir sanayi devrimi olarak nitelendirdiği üretim alanında yapılacak reformla, üretimde kalite, hız ve esnekliğin artacağını belirtti. Şimşek, Türkiye’nin hızlı biçimde dijitalleştiğini ve endüstri 4.0’a ilginin çok yüksek olduğunu vurguladı ve bu alanda gerek Türkiye gerekse dünyada büyük bir istihdam alanı oluşacağını öngörerek gençlerin bu alanda bir kariyer planlaması yapmalarını önerdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN