Clio bakış açısını değiştirdi

Clio bakış açısını değiştirdi

Türkiye’de segmentinin en fazla satılan modeli olan Renault Clio makyajlandı. Operasyonla birlikte artık daha sportif bakan olan model, 120 beygirlik turbo benzinli motoru ve EDC şanzımanıyla dikkat çekiyor.

Türkiye’de hızla büyüme kaydeden ve gelişen otomotiv pazarı, markalara adeta sınıf atlattı. Alt ve orta sınıfa hitap eden ürünlerle pazarda oldukça iyi bir yer tutan markalar, artık üst sınıfa göz kırpıyor. Bunun en güzel örneğini sergileyen Renault, yeni tasarım anlayışıyla bir üst segmente geçiş yaptı.

2016’da sınıfının en fazla satılan modeli olan Clio, bu değişimden nasiplenerek  daha güzel bakmaya başladı. Konuğumuz olan GT-Line donanımlı versiyona ilk etapta tasarım odaklı bakacak olursak, bir önceki nesline göre ön yüzde dikkat çeken LED gündüz farları artık yeni bir teknolojiyle farların içine gömülmüş. Geniş hava girişlerine sahip olan misafirimiz, sportifliğe büyük oranda vurgu yapmış.

Araçta kullanılan çizgiler bu görünümü desteklerken iç mekânda bile bu atletik izler devam etmiş. Özellikle koltuklarda, direksiyon simidinde, vites topuzunda ve hatta el freninde bile dış görünümle uyumlu olan parlament mavisi dikişleriyle dikkat çeken model, konsoldaki piyona siyahı kaplama ile kaliteyi arttırmış. Arka koltuklarda sunulan yaşam alanı yeterli ve ön koltuklarda yan destekler hâkim bir sürüşe katkı sağlıyor. 7 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya sistemi navigasyona da ev sahipliği yapmakta. Aracın bagaj hacmi ise 300 litre. Konuğumuz olan Clio GT-Line EDC 120 versiyonu 68 bin 250 liradan başlayan fiyat etiketine sahip.

120 BEYGİRLİK BENZİNLİ

Araç, 1.2 litrelik turbo benzinli motor ve EDC şanzıman ile kombine edilmiş.  120 beygir güç üreten ünite 190 Nm torku ile verimli bir sürüşe sahip. 0’dan 100 km hıza 9,4 saniyede ulaşan model, 200 km hız yapıyor. Ortalama 5,2 litre yakıt tüketen otomobil, bizde 6,5 litrelik bir değeri yol bilgisayarına yansıdı. Araçta, orta sertlikteki süspansiyon sistemi, yeterli yol tutuş yeteneğini sağlıyor. Zorlandığında önden kayma eğilimi sergileyen otomobilde ESC geç kalmadan müdahale ederek tehlike oluşmasına izin vermiyor.

GT-LINE’DA NELER VAR?

* Full led farlar

* Elektrikli arka camlar

* Radyo, telefon, bluetooth, direksiyon kontrolleri, önde USB girişleri ve 7” dokunmatik ekran

* Renault R-NAV navigasyon

* 17’’ GT-Line alüminyum jantlar (opsiyon)

* Elektrokrom ayna, ön arka park sensörü, geri görüş kamerası (opsiyon)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN