CX-5 ve MX-5’e makyaj operasyonu

CX-5 ve MX-5’e makyaj operasyonu

SUV modeli CX-5’i tek motor ve tek donanım seçeneğiyle yollara çıkaran Mazda, MX-5’e RF takısını ekleyerek cabrio ve coupe sürüş keyfini bir araya getirdi.

ALİ YILDIRIM/YUNANİSTAN

Mazda, Türkiye’de satışa sunduğu yerden en yüksek ve yere en yakın olan modellerini elden geçirdi.  İç ve dış tasarımıyla yenilenen geçen Mazda CX-5 artık daha sade bir görünüme kavuştu. MX-5 ise RF ismini alarak hardtop tavana sahip oldu. Yeni sert metal tavanla birlikte hem coupe hem de cabrio sürüş keyfine imkan veren üstsüz model, 10 kilometre hıza kadar üstünü açabiliyor. Bizimde İzmir, Çeşme ve Sakız Adası’nda kullanma fırsatı yakaladığımız CX-5 ve MX-5 RF modelleriyle oldukça keyifli zaman geçirdik. 

17-07/24/sdf-1500851572.jpg

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, yeni CX-5 modelinin, Skyactiv teknolojisine sahip ilk modeli olduğunu vurgulayarak, modelin 120 ülkede 1.5 milyon adetlik satışa ulaştığını hatırlattı. Düşük frekanslı yol gürültüsü ile yüksek frekanslı rüzgar ve lastik sesinin önemli ölçüde azaltıldığı bizde sürüş esnasında fark ettik. Sadeleşme yönünde adım atan SUV modelin iç mekanıda oldukça ergonomik. Mazda CX-5 Türkiye’de tek motor seçeneği ile satılacak. SKYACTIV-G 2.0 litrelik benzinli motora sahip olan 160 beygir gücündeki araç, sürekli dört çeker modunda çalışıyor. 6 ileri şanzımanla sunulan CX-5, 183 bin 552 liradan boy gösterecek. İlk kez 2012 yılında satışa sunulan CX-5 modelinin Türkiye’de 861 adet satıldığını belirten Nurkan Yurdakul, bu yıl içindeki satış hedeflerini 90 adet olduğunu açıkladı.

28 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ MX-5 RF

Tün dünyada artık efsane haline gelen üstsüz model Mazda MX-5, RF seçeneğiyle hem metal tavana hem de coupe görünümüne kavuştu. Türkiye’de 1.5 litrelik benzinli motor ve 131 beygir güçle sunulan modelin birde 2.0 litrelik 160 beygir versiyonu bulunuyor. Sert tavanla birlikte aracın ağırlığı ise sadece 45 kg arttı. 1.5 SKY-G Motion 138 bin 282 lira iken, 2.0 SKY-G Power Sense 190 bin 308 liralık fiyat etiketine sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN