Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırıyor! 1 Dolar kaç TL oldu? Döviz kurlarında son durum 10 Ağustos

Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırıyor! 1 Dolar kaç TL oldu? Döviz kurlarında son durum 10 Ağustos

Dolar ve Euro kurları rekor seviyelere ulaştı. 1 Dolar kaç TL oldu? Euro ne kadar? diye merak edenler haberimizden güncel fiyatları öğrenebilirler. Piyasalarda haftanın son işlem gününde güne rekor ile başlayan Euro ve Dolar fiyatlarını karar.com'dan görebilir, döviz kurlarındaki son durumu takip edebilirsiniz.

Dolar ve Euro'daki yükseliş bugün rekor seviyeye ulaştı. Özellikle Türkiye ile ABD arasında yaşanan papaz Brunson gerilimine paralel olarak dövizler rekor kırdı. Dolar 6 lirayı aşarken, Euro da 7 lira seviyesini geçti. İşte 10 Ağustos döviz kurlarındaki son durum.

DOLAR VE EURO REKOR KIRDI

ABD ile Türkiye arasında ekonomik yaptırıma varan krizin, dolar/TL kuruna etkisi sürüyor. Kur, bu sabah saatlerinde 6.23'e ulaştı. ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle 5.47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings'in not açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5.50'nin hemen altında dengelenmişti. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde hızla yükseldi.

Sabah saatlerinde 6.23 seviyesini gören dolar, daha sonra 6.03'e geriledi. Bu sırada euro/TL de 7 lirayı aştı. Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, ABD'de TÜFE rakamı takip edilecek. Analistler, yükselişin devamında 5.8680 ve 6.0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5.6050 ve 5.4230 destek oluşturabilir.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

ABD ile süren Rahip Brunson davasına bağlı gerilime paralel dövizler haftanın son gününde güçlü yükselerek yeni tarihi zirvelerini gördü. Dolar 6.46, euro 7.20, sterlin 8.27 liranın üzerine çıktı. ABD’de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini söylemesi sonrası doların küresel piyasalarda da değer kazanması ve dolar endeksinin 13 ayın zirvesine yükselmesiyle, iç piyasada dövizler güçlü seyrine devam ediyor.

DOLAR endeksi yüzde 0.47 artışla 96.06 düzeyine yükseldi.

EURO/DOLAR, dolardaki güçlenişe bağlı 1.15 düzeyinin de altına indi. Parite yüzde 0.53 düşüşle 1.1466 düzeyine geriledi.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklayacağı Orta Vadeli Plan ve yeni ekonomik model açıklayacak. BIST 100 Endeksi güne, Perşembe günü yüzde 0.22 yükselişle 97 bin 185 puandan kapandı. BIST Bankacılık Endeksi yüzde 1.0 düşüşle 117 bin 244 puana döndü. 10 yıllık devlet tahvillerinde getiri günlük yüzde 3.51 artışla 19.74 düzeyine yükseldi.

Erken işlemlerde ;

- dolar en düşük 5.5397 ve en yüksek 6.4684 lirayı gördükten sonra 5.87 – 5.88 lira,

- euro en düşük 6.3893 ve en yüksek 7.2067 lirayı gördükten sonra 6.75 - 6.76 lira,

- sterlin en düşük 7.1049 lira ve en yüksek 8.2741 lirayı gördükten sonra 7.57 – 7.58 lira aralığında işlem görüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOLAR AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allahımız var" dedi.

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk "başkanı" olarak baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesine geldi.

İlçeye gelişinde Merkez Cami önünde aracından inen ve kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, "Bu saate kadar bizleri beklediniz. Biz de yoğun çalışma içerisinde yeni dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. Bir taraftan dünyanın dört bir yanına gidiyoruz, geliyoruz. Ülkemizi inşallah yeni döneme çok daha farklı hazırlamanın gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'daki sel afetlerinde mağduriyet yaşayanlara şahsı ve milleti adına "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, "Bu mağduriyetlerin hepsini Allah'ın izniyle tabii ki kaldırırız. Zira bu devlet, bu millet güçlüdür." değerlendirmesini yaptı.

Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, ailesine sabır temenni etti.

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, ÇOK KOŞACAĞIZ"

"Rabbim beterinden korusun." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah, ülkemizi, 81 vilayetiyle çok daha modern bir hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Şunu bilin; bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var. Bizler çok çalışıyoruz. 16 yıl önce neydik, bugün neyiz. İnşallah sizlere sabır, gayret diliyorum. Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah 2023'e farklı gireceğiz. Benim buna imanım, inancım var. 24 Haziran'da siz bizi yalnız bırakmadınız."

Erdoğan, Rize'de cumartesi günü saat 15.00'te halka hitap edeceğini, AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nın yapılacağını dile getirerek, "Hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Sizleri çok daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Ben de sizlere dua ediyorum. Allah'a emanet olunuz." diye konuştu.

Hitabının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, ardından ikametine geçti.Konuşmanın yapıldığı bölgede, AK Parti İlçe Başkanlığı binasına asılan ve Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı "Haydi Rize Başkan'ına sahip çık" yazılı pankart dikkati çekti. Vatandaşlar, Erdoğan'ı büyük Türk bayrağı açarak karşıladı.

DOLAR VE EURO DÜN NE KADARDI?

ABD ile süren Rahip Brunson davasına bağlı gerilime paralel dövizler Perşembe günü güçlü yükselerek yeni tarihi zirvelerini gördü. Dolar 5.50, euro 6.37, sterlin 7.08 liranın üzerine çıktı. 

Yarın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklayacağı Orta Vadeli Plan öncesinde; 

BIST 100 Endeksi güne, günlük yüzde 1.35 düşüşle 95 bin 662 puandan başladıktan sonra, günlük yüzde 0.22 yükselişle 97 bin 185 puandan kapandı. 

BIST Bankacılık Endeksi yüzde 1.0 düşüşle 117 bin 244 puana döndü.

10 yıllık devlet tahvillerinde getiri günlük yüzde 3.51 artışla 19.74 düzeyine yükseldi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüşmesi sonrasında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor” açıklamasını yapması sonrası dövizler yükseldi.

Kapanışa yakın işlemlerde ;

- dolar en düşük 5.2747 ve en yüksek 5.5034 lirayı gördükten sonra 5.48 – 5.49 lira,

- euro en düşük 6.1317 ve en yüksek 6.3780 lirayı gördükten sonra 6.35 - 6.36 lira,

- sterlin en düşük 6.7986 lira ve en yüksek 7. 0866 lirayı gördükten sonra 7.06 – 7.07 lira aralığında işlem görüyor.

DOLAR endeksi yüzde 0.25 artışla 95.30 düzeyine yükseldi. 

EURO/DOLAR, yüzde 0.35 düşüşle 1.1569 düzeyine döndü. 

İş Yatırım’ın “Bugün aslında dündü…” başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirmeler yapıldı:

“ABD – Türkiye görüşmelerinden somut bir gelişme çıkmaması üzerine, Türk lirası güne yüzde 2,0 civarında değer kaybıyla başladı.

“Satışın arkasındaki gerekçe ABD tarafının “rahip Brunson serbest bırakılmadan görüşmelerde ilerleme sağlanamayacağını” söylediği spekülasyonu.

“Bndan sonra ne olur? Türk lirasındaki ilk işlemler piyasaların güne satıcılı başlayacağını gösteriyor. Washington ziyareti haberi sonrası son iki günde yüzde 3.0’e yakın yükselen hisse senedi piyasalarında sert bir satış dalgası ile karşılaşabiliriz.

“Küresel yatırımcılarının daha seçici olduğu ve finansman imkanlarının azaldığı bir konjonktürde gelebilecek ABD yaptırımları Türkiye ekonomisinde sert iniş tehlikesini artırarak piyasalar üzerindeki baskının devam etmesine neden olabilir.

“Satış dalgasının hızını kesebilecek iki neden var: Türk lirasındaki değer kaybı devam ederse Ankara’nın bir seviyede faiz artırarak müdahale edeceği veya Washington ile görüşmeleri yeniden başlatacağı beklentisi; doların güçlenmesi nedeniyle varlık fiyatlarında yaşanan düzeltmenin Türk lirası cinsinden düşüşü sınırlayacağı umudu.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN