Emekli zamlarında beklenen rakamlar belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar oluyor?

Emekli zamlarında beklenen rakamlar belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar oluyor?

Yılın ikinci zammı için gözler temmuz ayına dikilirken milyonlarca emekli maaşlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Bu verilerle beraber temmuz ayında maaşlara gelecek olan zamlara ilişkin öngörüler de oluşmaya başladı. Açıklanan mart ayı enflasyonu ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 15,06 oranında zam kesinleşti.

p-4.jpg

ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU: YÜZDE 15,06

Yayınlanan veriler ışığında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53 ve mart ayında 3,16 enflasyon farkı meydana geldi. Üç aylık toplam enflasyon farkı ise yüzde 15,06 olarak gerçekleşti.

yeni-proje-2-003.jpg

TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM GELECEK?

Eldeki veriler kapsamında bakıldığında haziran ayında yıllık enflasyon oranının yüzde 75’e kadar çıkması bekleniyor. Hal böyle olursa SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 27,21 oranında bir artış olacak. Lakin memur maaşları ve emekli memur maaşlarının hesaplamaları farklı olacak.

yeni-proje-4-002.jpg

Memur maaşları hesaplanırken yüzde 15 oranındaki toplu sözleşme zammı da işin içine girecek. Öte yandan 6 aylık enflasyon farkı yüzde 10,62 olarak hesaplandığı takdirde memur maaşları ve emekli memur aylıklarında temmuz ayında yüzde 21,68 oranında bir artışa yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN