Ev sahipleri boykota gidiyor! Binlerce kiracı için kötü haber yolda: İlanları tek tek kaldırıyorlar

Ev sahipleri boykota gidiyor! Binlerce kiracı için kötü haber yolda: İlanları tek tek kaldırıyorlar

Ev sahipleri boykota gidiyor! Binlerce kiracı için kötü haber yolda! Kiralık ilanları tek tek kaldırıyor! Ev sahipleri, yasanın değişmesini talep ediyor...

Hükümetin kiracıları korumak amacıyla çıkardığı yasalar ve kiralama hukukundaki mevcut uygulamalar, ev sahiplerinin mağduriyetini artırıyor. Mağdur ev sahipleri derneği, kiraya verdikleri evlerle ilgili mülkiyet haklarını kullanamadıklarını ve ihtiyaçları olmasına rağmen kendi evlerine geçemediklerini dile getiriyor.

YÜZDE 25 SINIRLAMASI EV SAHİPLERİNİ MAĞDUR EDİYOR

İstanbul'da konut fiyatları 4 milyon liraya yükseldi! | Ekonomi

Ekonomi Ankara'nın haberine göre, günümüzde reel enflasyonun yüzde 80'lere ulaştığı bir ortamda, kira artış oranının son 2 yıldır yüzde 25'te sınırlanması, ev sahiplerini ekonomik ve sosyal açıdan mağdur ediyor. Bu durumu dikkate alan ev sahipleri, hükümete haklarının korunması adına çağrıda bulunuyorlar.

Ankara'da sulh ve icra mahkemelerindeki dosyaların yüzde 60'ından fazlasının ev sahibi-kiracı ilişkilerinden kaynaklanması, mahkemelerin iş yükünü arttırıyor. Ev sahipleri, "toplumsal barışın bozulmasına neden olan yasaların acilen yeniden düzenlenmesi gerektiğini" belirterek, kiralama hukukunda değişiklik yapılmadan evlerini kiraya vermeyeceklerini açıklıyorlar.

MAĞDUR EV SAHİPLERİNDEN 3 TALEP

Emlakta yeni dönem başlıyor! Artık sosyal medyada kiralık ve satılık ilan paylaşılamayacak! İlanınız varsa kaldırın

Mağdur ev sahipleri, çözümün oldukça basit olduğunu vurgulayarak taleplerini 3 maddeyle sıralıyorlar:

1- Kira kontratı en fazla 1 yıl olmalı ve otomatik uzatma olmamalı. Her iki tarafın anlaşması durumunda her yıl kontrat yenilenmeli.

2- Kira artış oranı TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranında olmalı.

3- Kira kontratı yenilenmediği takdirde, dava açılmasına gerek kalmadan, noterden ihtarname sonrasında en geç 1 ay içinde kiracı icra yoluyla tahliye edilmeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (126)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
126 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN