Evlere giderek müşteri talebini inceleyecek

Evlere giderek müşteri talebini inceleyecek

Satışlarını yüzde 14 artışla 4,5 milyar liraya çıkartan CarrefourSA, artık müşterinin ayağına giderek talebi yerinde inceleyecek. Zincir market, bu yıl 100 milyon liralık yatırım yapacak.

CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, 2016 yılında satışlarını yüzde 14 artışla yaklaşık 4,5 milyar liraya yükseldi. Müşterinin ayağına gideceklerini söyleyen Ergin, böylelikle alışveriş talebini yerinde gözlemleyeceklerini açıkladı.

CarrefourSA’nın 2016 yılı gerçekleşmesi ve 2017 yılı beklentilerini açıklayan Ergin, günde yaklaşık 500 bin müşteri ağırladıklarını ve yaklaşık 650 farklı noktada 40 bin civarında ürün hareketi olduğunu söyledi. Ergin, yaklaşık 3 milyon liralık pazar araştırma bütçelerinin bulunduğunu, bu paranın harcanmasının sebebinin müşterinin ne hissettiğini, ne istediğini anlayabilmek olduğunu aktararak, “Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimizin evlerine konuk olarak alışveriş tercihlerini yerlerinde gözlemleyeceğiz, orada kalacağız, ben de dahil. Müşterilerimizi daha da iyi anlayabilmek için bunu yapacağız” dedi.       

CarrefourSA olarak fiyat politikalarını belirlediklerini belirten Ergin, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çerçevede de süt ve süt ürünlerine özellikle önem verdik. Türkiye’de indirim mağazaları ciddi çıkış yakaladı. Aslında bunların çıkış noktaları süt ürünleriydi. Bu ürünlerde fiyatlarımızı gözden geçirdik ve en uygun fiyat seviyesine getirmek için uğraştık. 550 üründe yüzde 14 seviyesinde fiyatları indirdik. 2016 yılındaki satışlarımız yüzde 14 artarak, yaklaşık 4,5 milyar lira seviyesine geldi. Bu bizim için önemliydi. Bizim satışlarımızı aynı mağaza bazında artırmamız karlılığımız açısından son derece önemliydi. Bunun sonucunda 2015’in son çeyreğinden itibaren başlamak üzere bir düşüş yaşadık. Çünkü aldığımız yeni açtığımız mağazaları hazmetmemiz gerekiyordu. Mağaza açarak değil, dengeli büyümek istiyoruz. Firma satın almasından çok, lokasyon satın alması olacaktır, tüm Türkiye pazarı için söylüyorum” dedi. Ergin, son 15 yıldır 400 metrekare altındaki marketlerde patlama olduğuna da dikkat çekti. 

3 BİN KİŞİYE DAHA İSTİHDAM

Bu yıl içerisinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yapacaklarını açıklayan Ergin, istihdamı da artıracaklarını vurguladı. Kapatılan mağazalara ilişkin bir soru üzerine Ergin, “Satın alma ve yeni mağazaların transformasyonunda beklediğimizden daha fazla vakit kaybettik” yanıtını verdi. Gelecek yıl CarrefourSA’nın büyümesine, istihdamına, açacağı mağaza sayısına, birleşme ve satın almalarına ilişkin soruya Ergin, “2017’de tabii ki istihdam sağlayacağız, doğal bir rotasyonumuz var, en azından 3 bin kişiyi işe almamız gerekiyor. Mağaza bazında bire bir büyümede, enflasyonun üzerinde büyüme elde edeceğimizi düşünüyoruz” yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN