Güçlü karizmatik dört kişilik

Güçlü karizmatik dört kişilik

Mercedes E-Serisi’nin en yeni üyesi olan E300 Cabrio ile dört kişi rahatlıkla seyahat edebiliyor. Üstü açık konumdayken bile iç mekanı hava türbülansına sokmayan model, kumaş tente ile spor bir görünüm vadediyor.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Türkiye’de en fazla sattığı ikinci modeli olan E-Serisi’ni yeniledi. Bir dizi özellikle yeniden canlanan modelin en son üyesi ise E Cabrio oldu. Türkiye’de şu an tek donanım seçeneğiyle satılan E300 Cabrio’nun başlangıç fiyatı ise 488 bin lira. Bizim de geçtiğimiz haftalarda konuğumuz olan üstsüz model ise bir dizi donanımla bu fiyatı 700 bin liraya yaklaştırmak oldukça basit. Klasik bir kumaş tente ile boy gösteren E300 Cabrio, dört kişiye rahatlıkla seyahat etme imkanı sağlıyor. Üstelik arka koltuklarda da tek kapı bir araç olmasına rağmen geniş bir yaşam alanı var. E serisinin Coupe versiyonuyla benzer bir tasarıma sahip olan modelin, geniş radyatör ızgarası, yüksek performanslı LED farları özellikle çizgisiz ve kenarsız tasarımıyla oldukça sportif bir görünüm vadediyor. Arka kısımda ise yer alan ince LED’li stoplar ve çift egzoz çıkışı atletik görünüme destek veriyor. Rubelit kırmızısı rengiyle dikkat çeken misafirimiz, iç mekanda da gerekli konforu gösteriyor. Dış tasarımla bütünleşen ön konsoldaki kırmızı kaplama ve hemen alt kısmında yer alan ahşap premium bir aracın direksiyonunda oturduğumuzun sinyallerini veriyor. Kaliteli işçilik ve yumuşak dokulu malzemeler kapı içlerinin en alt kısmına kadar işlenmiş. Aracın kalbinde görev yapan 2.0 litrelik benzinli ünite, 245 beygir gücünde. 9 ileri şanzımanla kombine edilen bu lüks gövde 100 kilometre hıza 6,6 saniyede ulaşırken, maksimum 250 kilometre hıza çıkabiliyor. Motorun hırıltılı çalışması spor sürüşleri desteklerken, aracın üst devirlerde çıkarttığı hafif patlama sesleriyle sağ ayağa hakim olmak pek de kolay değil. 254 beygirlik gücü sonuna kadar hissettiren araç, güvenli yol tutuşuyla beğenimizi kazanırken, arkadan itişin verdiği avantajı da virajlarda kendini hafif bırakarak kaliteli bir dönüş sağlıyor. Aracın ortalama tüketimi 7,2 litre iken biz sakin sürüşlerde 9 litreleri rahatlıkla gördük.

50 KM HIZLA 20 SANİYE AÇILIYOR

50 kilometre hıza kadar üstünü 20 saniyede açıp kapatabilen E300 Cabrio, tente açık durumdayken bile AIRCAP adı verilen teknolojiyle iç mekandaki türbülansları azaltma özelliğine sahip. Soğuk hava koşullarında bile üstü açık seyahat etmeyi sağlayan model, koltuk ısıtmaları, boyun ısıtması ve cabrio donanımıyla üstü kapalıymış hissini sağlamayı başarıyor. Üstü kapalıyken 385 litrelik bagaj hacmine sahip olan araç, tente açık durumda sadece 75 litrelik bir kayba uğruyor.

O PARK EDERKEN SEN DIŞARDAN İZLE

Mercedes-Benz, me connect hizmetlerini Türkiye’de ilk kez E-Serisi ile birlikte sunan marka, araç dışından park etme yardımcısı, bluetooth üzerinden sisteme bağlanan Android ve iOS akıllı telefonlar ile kumanda ediliyor. Araca 3 metre uzaklıktaki sürücü aracı park yerinden uzaktan kumandayla çıkartabiliyor. Sistem, sürücü akıllı telefon üzerinden herhangi bir müdahalede bulunmadıkça tercih edilen manevra senaryosuna uygun olarak manevrayı otonom olarak gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN