Güven vermeyen araca men

Güven vermeyen araca men

Başta otomobiller olmak üzere motorlu ve motorsuz her türlü araç, denetime tabi tutulacak. Gözetimde bulunan kusurlu araçlar, üreticiler tarafından geri çağrılacak ve kusurlu sayılacak.

Motorlu ve motorsuz her türlü araç için yeni düzenlemeler geliyor. Bundan böyle, otomobil, kamyon ve traktör gibi motorlu araçlarla römork gibi motorsuz araçlar yanında, otomobil camları, ayna, lastik, koltuk, emniyet kemeri, far, motosiklet kaskı ve çocuk oto koltukları gibi otomotiv ürünlerinin piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında daha etkin bir şekilde denetlenmesi sağlanacak. Düzenlemeyle tüketiciye daha güvenli ürünlerin ulaştırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, piyasaya arz edilen otomotiv ürünlerinin ilgili teknik düzenlemelere uygunluğu ve güvenli olup olmadığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlenecek. Güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesi için tedbir alınacak. Bakanlık, yıllık denetim faaliyetleri yanında resen ya da ihbar ve şikayet üzerine de denetimde bulunabilecek. Satış ve kiralama amacıyla yazılı basın, radyo, televizyon, internet ve benzeri iletişim araçlarında reklam ve ilanları yer alan ürünler ile araçlar, piyasaya arz edilmiş kabul edilecek. Denetim sonucunda tespit edilen uygunsuzluk veya güvensizlik durumunda sorumluluk üreticiye ait olacak. Üreticinin tespit edilemediği durumlarda, dağıtıcı, üretici olarak kabul edilecek. Üreticinin yurt dışında yerleşik olması halinde ithalatçı muhatap alınacak.

HATALAR DÜZELTİLECEK

Geri çağırma bildirimi gönderilen araç sahibi, üreticiye veya üreticinin belirttiği yetkili servislere başvurmakla yükümlü olacak. İlan süreci ve araç sahiplerine yapılan bildirimlere rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyen araç sahipleri için aracın trafikten geçici veya sürekli olarak men edilmesi veya periyodik muayenede "kusurlu" olarak değerlendirilmesi amacıyla ilgili birimlere bildirimde bulunulacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN