Güvensiz kırtasiye ürününe sıfır tolerans

Güvensiz kırtasiye ürününe sıfır tolerans

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çocukların sağlığına zarar verebilecek her türlü ürüne yönelik “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” prensibi ile denetimlerini gerçekleştirmeye devam ettiğini söyledi.

Okul kıyafetleri, ayakkabılar, kırtasiye malzemeleri ve çocukların kullanabileceği tüm ürünlere yönelik yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce toptancılarda ve perakendecilerde denetimlere başlandığını belirten Tüfenkci, şunları dile getirdi: “Bu kapsamda okul kıyafetleri, azo boyar madde, nikel, kadmiyum, nonil fenoller, perflorooktan sülfonatlar, kalaylı organik bileşikler yönünden denetlenmektedir. Ayrıca, tekstil ürünlerinin etiketleri de tüketiciyi yanıltıcı bilgi içermesinin önlenmesi amacıyla kontrol edilmektedir.” Kırtasiye ürünleri ise İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi kapsamında daha ürünler tüketicilere ulaşmadan ithalat aşamasında da denetleniyor.

ÜRETİCİ VE İTHALATÇI İSMİNE DİKKAT!

Tüketicilerin de ürün alırken dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna işaret eden Bülent Tüfenkci şunları kaydetti: “Kırtasiye ürününü seçerken üretici ve ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. ‘Merdiven altı’ diye tabir edilen markası modeli belli olmayan ürünler tercih edilmemelidir. Boya kalemlerinde, ‘EN 71 standardına uygundur’ ibaresi olması gerekiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN