Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı: Girişimcilere yeni bir üst fon geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı: Girişimcilere yeni bir üst fon geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in girişimcilere destek sağlamak için 2018 yılında talimat verdiği Türkiye Kalkınma Fonu bünyesindeki üst fon 2024 yılında faaliyete geçiriliyor. Fonun amacı, stratejik sektörler ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına kaynak aktararak girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmak. Bakan Şimşek fon büyüklüğünün ilk aşamada 50 milyon dolar olacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in girişimcilere destek için bir üst fon kurulması için verdiği talimat hayata geçiriliyor. İlk aşamada 50 milyon dolar olarak öngörülen fon büyüklüğünün, ulusal ve uluslararası yatırımcı katılımıyla artabileceği belirtiliyor.

Türkiye Kalkınma Fonu bünyesinde kurulacak fon, uluslararası normlara uygun ve şeffaf şekilde yönetilecek. Bağımsız denetim firması tarafından yıllık denetimlerinin yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da ihtiyaç duyulması halinde denetimler yapılabilecek.

Bakan Şimşek, fon ile birlikte hedeflenen kazanımlar şöyle sıraladı:

Katma değeri yüksek mal ve hizmet üreten işletmelerin dolaylı olarak desteklenmesi

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması

Girişim sermayesi ekosisteminin ihtiyacı olan ivmenin sağlanması

Türkiye'nin teknolojik gelişimi ve katma değerli büyüme stratejisine katkıda bulunulması

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN