İhracatın yüzde 25’ini sırtladı

İhracatın yüzde 25’ini sırtladı

Tofaş, 2016’da 383 bin 495 adet araç üretirken, 279 bin 537 adet aracı da dünyanın farklı ülkelerine ihraç etti. Tesis, Türk otomotiv ihracatının yaklaşık yüzde 25’ini, üretiminin ise yüzde 26’sını tek başına gerçekleştirdi.

Uzun yıllardır Türkiye ekonomisine derin katkılarda bulunan Tofaş, 2016 yılını üretim ve ihracat rekortmeni olarak tamamladı. Özellikle Ar-Ge’ye uzun yıllardan beri yatırım yapmayı sürdüren şirket, Egea modelleriyle küresel nitelikte örnek bir başarı sergiledi. Son 10 yılda otomotiv sektörüne yapılan 10 milyar dolarlık yatırımın 3 milyar dolarını tek başına gerçekleştiren Tofaş, 2016’da 383 bin 495 adet araç üretirken, 279 bin 537 adet aracı da dünyanın farklı ülkelerine ihraç etti.

2015 yılına oranla toplam üretimini yüzde 38 oranında artıran Tofaş, ihracatını ise 2015 yılına göre yüzde 61’e çıkarttı. Türkiye toplam otomotiv üretiminin yüzde 26’sını tek başına gerçekleştiren Tofaş, Türkiye otomotiv tarihinde 7 markaya birden üretim gerçekleştirerek bir ilke imza atıyor.

Tofaş’ın Bursa fabrikasında Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle üretilen ve 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Fiat Egea model ailesinin yanı sıra Fiat Doblo ve Minicargo projesinin Fiat markalı yüzü, Fiorino gibi modeller, hem ihracat hem de üretim başarısının aktörleri olarak ön plana çıkıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, 2016 yılında Koç Holding ve Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) Tofaş’a duyduğu güvenle art arda önemli yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Eroldu, “Tofaş’ta geliştirerek üretilen Fiat Egea’nın kısa sürede ulaştığı başarı bizlere ne kadar isabetli bir karar aldığımızı gösterdi.

Fiat Egea pazara sunulduğu günden bugüne, sürekli artan talebe cevap verebilmek için, üretimimizi artırdık. Yıl içinde günde 1500, ayda 40 bin gibi rekor üretim adetlerine ulaştık. Yılsonu itibarıyla üretim ve ihracat rakamlarımızla Türkiye otomotiv endüstrisinde rekor kırarak liderliğimizi pekiştirdik” açıklamasında bulundu.

ÜRETİMDE 5 MİLYONU GEÇTİK

Cengiz Eroldu, “Tofaş, artık küresel bir oyuncu olarak, yeni yatırım ve Ar-Ge projelerinde söz sahibi olduğunu ispat etti. Yine aynı dönem içinde, 5 milyonuncu aracımızı da üretim bandından indirdik. Murat 124 ile başlayan ve 5 milyonuncu araca uzanan yolculuğumuzda Bursa Fabrikamızdan 23 farklı modeli yollara çıkarmanın gururunu yaşadık” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN