‘Isparta’daki yatırım Türkiye’ye güvenin simgesi’

‘Isparta’daki yatırım Türkiye’ye güvenin simgesi’

Coca-Cola İçecek, Türkiye’deki fabrika sayısını 10’a yükseltiyor. Bu yatırımın Türkiye’ye duyulan güvenin bir simgesi olduğuna değinen şirketin CEO’su Burak Başarır, istihdam seferberliğine de 300 kişi ile destek verdiklerini söyledi. 

GÜVEN ADALI

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açmaya hazırlanıyor. Açılış öncesinde bir grup gazeteci ile bir araya gelen CCI CEO’su Burak Başarır, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmelerin hedeflerinden saptıramadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin not görünümünü ‘durağan’dan ‘negatif’e düşürmesi sonrası özel sektör şirketlerinin de aynı kararla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başarır, “CCI’nın not görünümü de Türkiye’nin düşürülmesi nedeniyle negatife çekildi. 15 Temmuz sonrasında yaşananlar nedeniyle bu yatırımı bekletme kararı alabilirdik. Fakat biz Türkiye’ye ve ekonomisine güveniyoruz. Bu fabrika da düşüncemizin bir göstergesidir. Burada istihdam edeceğimiz 300 çalışanımız ile istihdam seferberliğine de katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl turizm sektöründe yaşanan kaybın iş hacimlerine sadece yüzde 1 oranında etki ettiğini açıklayan Başarır, 2017’de Rusya’dan gelecek turist sayısında artış, Avrupa’da ise azalış beklediklerini söyledi.

Başarır, “1980’li yıllarda çıkan bir karar nedeniyle KDV ve yüzde 25 oranında gazlı içecek vergisi alınıyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıl 150 milyon lira vergi ödedik” diye konuştu. Türkiye’ye son 10 yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Başarır, “Türkiye’nin 81 ilinde 300’den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Son 10 yılda Türkiye’deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. Isparta’da 110 milyon TL’lik yatırım ile açacağımız fabrika Türkiye’deki 10. fabrikamız olacak” dedi. Başarır, sözlerine şöyle devam etti: “Isparta’da hizmete açacağımız yeni fabrikamızın bölgeye yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN