Kira getirisi garanti

Kira getirisi garanti

İnşaatta 5 yılı aşan faizsiz konut satışlarının yanı sıra son dönemde kira garantileri de öne çıktı. İstanbul’un ardından İzmir’e de uzanan getiri garantili anlaşmalı satışlar bir yıla kadar uzuyor. Bu dönemde firma, yatırımcıya aylık bin 500 ile 3 bin 500 liraya kadar kira ödüyor.

HAMİDE HANGÜL / EKONOMİ SERVİSİ

Türk inşaat sektöründe markalı konut üreticileri, milyarlarca liralık yatırımlarla inşa edilen konut projelerinde tüketici talebini canlı tutmak için birbirinden cazip kampanyalara imza atıyor. Uzun vadeli faizsiz ev satışlarının yanı sıra, son dönemde kira garantili sözleşmeler de öne çıkmaya başladı. İstanbul’da Beylikdüzü, Kartal ve Fikirtepe gibi bölgelerde yoğunlaşan garantili kira getirileri, DAP Yapı’nın projesiyle İzmir’e de uzanmış durumda. Bu tür satışta aylık bin 500 liradan başlayan kira getirileri 6 bin liraya kadar çıkmaya başladı. Söz konusu garanti bir yıl boyunca uygulanıyor. Kira garantili satış yapan markalı üreticilerden biri Babacan. Firma, Beylikdüzü’nde yükselen Babacan Palace’ın yanı sıra Babacan Prime Suits projesinde yatırımcılara bin 500 ile 2 bin TL arasında kira garantisi veriyor. Kampanya ile 269 bin TL değerindeki daireye aylık bin 500 TL, 370 bin TL değerindeki daireye ise aylık 2 bin TL’lik kira getirisi söz konusu. Ayrıca 370 bin TL’lik daireyi satın alanlara ful eşya hediye ediliyor. Basın Ekspres’te yer alan Babacan Prime Suits ile İstanbul’un yıldızı parlayan bölgelerinden Beylikdüzü’nde inşa edilen Babacan Place’ta önemli bir kampanyaya imza attıklarını açıklayan Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, yatırımcıların beklentilerini karşılayacak kampanyalara imza attıklarını söyledi. Böylece yatırımda ciddi kolaylık sağladıklarını söyleyen Babacan, “Kira garantisi kampanyası da bunlardan biri. Projelerimiz gerek sahip olduğu lokasyon gerekse sunduğu avantajlı fiyatlarla yatırımcılarımızı cezbederken, sunduğu kazanç fırsatıyla yatırım iştahını kabartıyor. Bugün İstanbul’daki konutlarda kira çarpanları 300 ayın üzerine çıkmış durumda. Kampanyamız ile bunu 180 ayın altına indiriyoruz. Üstelik aylık bin 900 TL’den başlayan taksitlerle ödeme kolaylığı da sunuyoruz” açıklamasında bulundu.  Osmanlı ve İngiliz mimarisinin modern çizgilerle bütünleştiği Babacan Palace’ın 5 yıldızlı otel konseptiyle inşa edildiğini söyleyen Babacan, projede toplam 248 adet stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 geniş teraslı suit dairelerin yer aldığını söyledi. Söz konusu projede teslimlerin hemen gerçekleştiğini dile getiren Babacan, “Daire fiyatları ise 269 bin TL’den başlıyor” dedi.

DAP YAPI İZMİR’DE BİR YILA UZATTI

İstanbul Kartal’da yükselen İstmarina’da kira garantili satışın ardından DAP Yapı, İzmir’de de kira garantili satış kampanyasına başladı. Metrekaresi 4 bin 500 liradan başlayan projede, kampanya kapsamında 50 ay sıfır faiz uygulanırken, aylık taksitler 2 bin 300 liradan başlıyor. Daire fiyatlarının 299 bin liradan başladığı DAP İzmir’de bir yıl boyunca aylık bin 200 TL ile 6 bin TL arasında kira garantisi veriliyor. Dap İzmir’e, lansman öncesinde topraktan satışa çok yoğun talep olduğuna işaret eden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ekim’de lanse edilen projede 430 dairenin satıldığını söyledi. Projeye sadece İzmir değil, İstanbul, Ankara ve çevre illerden de yoğun ilgi olduğunu belirten Yılmaz, söz konusu 430 konutun yüzde 20’sini İstanbul ve diğer illere satışını yaptıklarını, yüzde 80’inin ise İzmir’e ait olduğunu söyledi. Dap İzmir projesine bugüne kadar 40 bin kişinin müracaat ettiğini 8 bin kişinin de satış ofisine geldiğine işaret eden Ziya Yılmaz, “Metrekare fiyatlarımız 4 bin 800 TL’den başlıyor” açıklamasında bulundu.

TEKNİK YAPI’DA 3 BİN 500 TL

Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesinde 650 daire ve 25 mağaza yer alıyor. Aralık 2019’da teslim edilecek olan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunuyor. Uplife Kadıköy’de teslim sonrası 1 yıl boyunca 3 bin 500 TL’ye varan kira garantisi sunuluyor. Öte yandan Fortis Sinanlı, Eylül 2019’da teslimlerine başlayacağı Yeni Kadıköy projesinde, geçtiğimiz ay 5 bin liraya kadar kira garantisi başlatmıştı. Teknolojik rezidans Altower projesinde ise Aralık 2017’de 3 yıl kira garantisi verilmişti. Yeni nesil apartman markası MİNT ise Kağıthane ve Şişli projelerinde 24 ay kira garantili satış vaad etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN