Kreş desteği başvuru şartları neler? Kreş desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kreş desteği başvuru şartları neler? Kreş desteği başvurusu nasıl yapılır?

Haberimizde binlerce annenin merak ettiği Kreş desteği başvuru şartları neler? ve Kreş desteği başvurusu nasıl yapılır? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Son yapılan torba yasa düzenlemesi ile kreşe gönderilen çocuk başına tutar 304 TL yerine 1015 TL oldu. Çalışan anneler şimdi kreş yardımı hakkında merak ettiklerini google gibi arama motorlarında arıyorlar.İşte kreş yardımı ile ilgili merak edilenler...

Kreş desteği başvuru şartları neler? Kreş desteği başvurusu nasıl yapılır? sorularının yanıtını haberimizde bulabilir ve nasıl başvuracağınızı öğrenebilirsiniz. Torba yasa ile kreş yardımında büyük oranda artış yapıldı. Söz konusu bu artışla beraber kreş desteğiyle ilgili detaylar yeniden gündeme geldi. Peki kimler kreş desteği alabilecek, destek için başvuru şartları neler?
Kreş desteği ne kadar oldu?  Kreş desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? gibi soruların yanıtını merak edenler için derledik. 

Resmi Gazete'de yayımlanan 2018/11674 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kreş desteğinde önemli bir değişiklik yapıldı. Kanunda, kreş hizmetinin dışarıdan alındığı durumlarda her bir çocuk için aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 15'i istisna edilmişken, Bakanlar Kurulu kararıyla bu oran da yüzde 50'ye çıkarıldı. Böylelikle çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutar 304 TL'den 1.015 TL'ye yükseltilmiş oldu. Peki kreş desteği nedir? Kreş desteği başvuru şartları neler?

BRÜT ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 50'Sİ

Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 liradan bin 15 liraya yükseltilmiş oldu. Böylece kadının çalışma hayatında yer edinmesi için gerekli ortam da sağlanmış oluyor. 

KREŞ YARDIMI NEDİR? 

Kreş yardımı; çalışan annelerin çalışma hayatından kopmaması adına, çocukların kreş masrafları için ayrılan bir ödenektir. Çalışan annelerin faydalanabileceği kreş yardımında, maddi açıdan zorluk çeken ebeveynler öncelikli olacak.

KREŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Kreş desteğine başvuru yapmak isteyen çalışan annelerin önce iş vereni, yoksa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı merkezlerden bu işlemi gerçekleştirmeleri gerekir.

KREŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kreş desteği alınmadan önce annenin maaş durumu göz önünde bulundurulur. Maaş bakımından uygun olduğu durumda bu destek işveren tarafından sağlanır.

Örneğin bir çalışan anne asgari maaş alıyor ise ve çocuğuna bakmakla mükellef ise(çocuğun velayet durumu annedeyse; baba çalışmıyorsa, çalışıyor ama geliri çocuğun bakımına yetmiyorsa, çocuğa bakacak bir aile büyüğü yoksa) devlet kadın işinden istifa etmesin diye bu desteği ona sağlıyor. Ancak maaşı 5.000 TL olan, çocuğa bakacak aile büyüğü bulunan, çocuğun babasının maddi geliri masraflarına yetecek düzeyde olan ailelere bu desteğin alınması zorlaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN