Kulis bilgisi aldım diyerek çalışanlara müjde verdi! "Asgari ücrete o tarihte zam geliyor"

Kulis bilgisi aldım diyerek çalışanlara müjde verdi! "Asgari ücrete o tarihte zam geliyor"

Asgari ücrette zam müjdesini kısa süre önce paylaştı. Kulis bilgisi olduğunu söyleyen ekonomist, çalışanların yüzünü güldürdü. O tarihte asgari ücrete zam yapılacağını söyledi. İşte asgari ücrete zam yapılacak tarih...

Milyonlarca asgari ücretlinin yüzünü güldüren zam haberi geldi. Kulis bilgilerinden bahseden ekonomist zam için tarih ve rakam verdi. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte zam tarihi...

'ARTIŞ YAPMAK ZORUNDALAR'

Türk-İş'in geçtiğimiz gün paylaştığı verilerin ardından zam haberi geldi. Verilere göre asgari ücret açlık sınırının altına düştü. Bu detaya takılan Ekonomim yazarı ekonomist Dr. Şeref oğuz, Ankara kulistlerinden bilgi aldığından bahsetti. Asgari ücrete dair aldığı bilgileri ekonomim.com'da yayınlayarak, 'Artış yapmak zorundalar' ifadelerini kullandı.

seref-oguz-va2a-cover.webp

SON SÖZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Yerel seçimlerdeki verileri gözler önüne seren ekonomis Oğuz, hükümetin uyarı aldığını söyledi. 2028 yılına kadar insanların erieyeceğini söyleyerek, "ceylana ateş edersin, yaralı ceylan öldüğünü anlayana kadar koşarmış. İktidar ABD'deki benzetmeyle topal ördek durumunda." örneğinden bahsetti.

Asgari ücret zammına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in karşı olduğunu söyleyerek, son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunun altını çizdi.

emekliye-ekim-zammi-belli-oldu-6-0q-8oya.jpg

ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ

Asgari ücretle ilgili hükümetin 4 - 5 ayrı çalışmayı masaya yatırdığı paylaşıldı. Dr. Şeref Oğuz, asgari ücrette artış beklediği tarihi duyurdu. Yılın üçüncü çeyreğinde beklediği zammın eylül ayına bırakabileceğini söyledi.

Kulis bilgilerine ulaştığını söyleyerek, "baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN