Kurtköy’de bin 910 lira taksitle rezidans

Kurtköy’de bin 910 lira taksitle rezidans

Kurtköy’de yükselen Erguvan Premium Residence 295 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Bölgede gayrimenkul değeri her yıl yüzde 25 prim yaparken, yeni rezidans projesinden aylık bin 910 TL taksitle ev sahibi olunabilecek.

İstanbul Kurtköy’de hayata geçirilen Erguvan Premium Residence satışa çıktı. İnşaat alanı 38 bin metrekare olan proje toplam 248 konuttan oluşuyor. 9 katlı 2 bloktan meydana gelen projede büyüklükleri 55 metrekare ile 158 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alırken, teslimlerin Şubat 2018’de yapılması planlanıyor.

Teknopark’a komşu arazide geliştirilecek projede isimden mimariye kadar birçok detay, 12 bin kişinin katıldığı eğilim yoklaması ile belirlendi. Konut fiyatlarının 295 bin liradan başladığı Erguvan Premium Residence’ta fiyatlar 1 milyon 100 bin liraya kadar çıkarken, ayda bin 910 TL taksitle ev sahibi olunabilecek. Kurtköy’ü çevre dostu LEED Gold sertifikalı konutlarla tanıştıracak projeye ilişkin detayları Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı verdi. Maraşlı, şunları söyledi: “Müşteriler isterse yüzde 20 peşinatı teslime erteleyebilecek ya da yüzde 40 peşinatı 2 yıla vadelendirip, yüzde 60’ını kredi ödeyerek ayda bin 910 TL’den başlayan 120 aylık kredilerle alabilecek. Kira çarpanımız ise mantıklı. Bin 500 TL kirası olan bir konutumuzun vadeli masrafı 315 bin TL. Yani 210 kira çarpanımız var. Hem kira çarpanımız çok uygun, hem de çok fazla değerlenme bekliyoruz. Umarız bu projemizle daire sahiplerine çifte kazanç sağlayabileceğiz.” Uzun zamandır hazırlıkları sürdürülen Erguvan Premium Residence’ın çok özel lokasyonundan dolayı yatırım garantisini içinde barındırdığını söyleyen Emre Maraşlı, “Erguvan Premium Residence, Türkiye’nin geleceğinin üretildiği, inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un hemen dibinde yükseliyor. Teknopark İstanbul’un iki yeni etabı çok yakın bir zamanda faaliyete geçti ve yeni etapların etkisi yakında hissedilmeye başlanacak. Ayrıca Erguvan Premium Residence, Sabiha Gökçen ve HABOM’a 3 dakika mesafede yer alıyor, 11 büyük firma merkezi, 5 üniversite kampüsü ve metro durağının yakınında yükseliyor”dedi.

Maraşlı, Erguvan Premium Residence’ın yükselen Kurtköy değerinin tam ortasında, yatırımcı gözü ile vaha gibi bir arazide yer aldığını belirterek, “Teknopark, Sabiha Gökçen, HABOM ve firmalardan dolayı 5 yıl içerisinde 150 bin personel Kurtköy’e yerleşecek” dedi.

KUYUCAK’A 177 KONUT

AK Parti’li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Kuyucak’ta 177 adet konut inşa edeceğini müjdeledi. Kuyucak’ta yapılacak TOKİ konutlarının ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını açıklayan Başkan Ertürk, “B1 tipli 2+1 ve C1 tipli 3+1 olarak yapılacak 177 konuta ilave olarak bölgenin iklim şartları dikkate alınarak, günlük vakitlerin geçirilebileceği büyüklükte balkon ilave edilmiştir. Buna artı olarak dairelerin kullanım niteliğinin artırılabilmesi için çatılar ve mekanik tesisatları güneş paneline uygun halde projelendirilmiştir. Site içerisinde çocuk parkı, açık spor sahası, 558 ağaç, 8’i engelli otoparkı olmak üzere 104 adet otopark projelendirilmiş. İlçemiz Mustafa Paşa Mahallesi’nde 24 bin 185 metrekare alan üzerine yapılacak olan TOKİ konutlarının ihalesi TOKİ Başkanlığınca yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.  Yapılacak olan konutlar standart TOKİ konutlarından farklılaştırılarak modern konutlar haline getirildi. Site içerisinde 2 çocuk parkı, 1 açık spor alanı yer alıyor” diye konuştu.

216 BUTİK PLUS’TA YAŞAM 1 MART’TA

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı projelerle tanınan 216 Yapı, Çekmeköy’de inşa ettiği 216 Butik Plus’ı önümüzdeki günlerde yatırımcısına teslim etmeye hazırlanıyor. Projede yaşam, 1 Mart’ta başlıyor. Bu projeden ev almak isteyenler hemen tapu, hemen teslim kampanyasından yararlanarak, hiç beklemeden anahtar sahibi olabiliyor. Üstelik bir süredir uygulanan ve büyük ilgi gören tek fiyat kampanyası da devam ediyor.17-02/05/05kr05butik.jpg

270 binden başlayan fiyatlarla satışa sunulan 216 Butik Plus’tan ev sahibi olmak isteyenler, 1+1 daireleri 270 bin TL, 2+1 daireleri 410 bin TL’den satın alabiliyor. 2014 yılında yükselmeye başlayan ve iki etaptan oluşan 216 Butik Plus, toplam 123 konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projede dairelerin brüt alanları 58, 116 ve 144 metrekare olarak planlandı.

NEF’TEN 240 AY VADELİ KREDİ KONUT FIRSATI

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nef, 240 ay vadeli kredili konut satışı kampanyasına 4 projesi ile katıldı. Kampanya kapsamında, Nef projelerinden 240 aya varan vade ve yüzde 0,45’ten başlayan aylık faiz oranı ile konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. Bu kapsamda, henüz satışa çıkmayan Nef Ataköy Residence; ön lansmanı yapılan Nef Bahçelievler ve Nef Sancaktepe ile İş GYO - Nef ortak projesi İnistanbul Topkapı projeleri kampanyada yer alacak. Kampanya 01 Şubat – 31 Mart 2017 tarihleri arasında 2 ay süreyle ve sınırlı sayıda konut için geçerli olacak. 240 ay vadeli düşük faizle hem konut alımının kolaylaşacağını hem de Türkiye ekonomisinin daha da hareketleneceğini kaydeden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atılıyor. 2016 yılında kırılıan konut satış rekorununa ardından, 2017 yılına da bu kampanya ile başlamak, sektörün büyümesine önemli katkı sağlayacak” dedi.

FİKİRTEPE’DE FİYATLAR YÜKSELIŞTE

İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında satılık ve kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe oldu. sahibinden.com verilerine göre, Fikirtepe’yi Dumlupınar ve Merdivenköy’de takip etti. Buna göre, Fikirtepe’de, son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 41,8 artarak 725 bin 529 TL oldu. Kiralar ise yüzde 45,4 arttı ve ortalama bin 152 TL’ye ulaştı.17-02/05/adff.jpg

Kentsel dönüşüm projelerinin hareketlendirdiği Dumlupınar Mahallesi’nde son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 22,6 arttı. Dumlupınar’da ortalama satılık konut fiyatı ise 671 bin 983 TL olarak belirlendi. Mahallede kiralık konut fiyatları da yüzde 35,6 oranında yükselerek ortalama 1.833 TL oldu. Verilere göre Merdivenköy’de ise son iki yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 21,5 artış gözlemlendi ve ortalama satış fiyatı 685 bin 412 TL oldu. Merdivenköy’de kiralarda da yüzde 15,2’lik artış yaşanarak kira bedeli ortalama 2 bin 121 TL’ye ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN