Maaş zammı için belirleyici olacak: Kritik enflasyon verisi bugün açıklanıyor

Maaş zammı için belirleyici olacak: Kritik enflasyon verisi bugün açıklanıyor

TÜİK'in bugün açıklayacağı mayıs ayı enflasyon rakamları, temmuzda ara zam yapması planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önünde önemli bir ölçüt olmasıyla dikkat çekerken, ekonomistlerin tahmini yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği yönünde.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün mayıs ayı enflasyon rakamlarını bugün 10.00'da açıklayacak. Bu rakam özellikle haziran ayında toplantıları yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önünde önemli bir belirteç olacağı için merakla bekleniyor.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE?

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer alırken, yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplandı.

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentileri beraber değerlendirildiğinde, 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20-23 bandında olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN