Mercedes'ten DEVRİM YARATAN BİR YENİLİK: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli

Mercedes'ten DEVRİM YARATAN BİR YENİLİK: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli

Efsane araba markaları arasında yer alan Mercedes, devrim yaratan bir yenilikle sevenlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Büyüleyici G serisi artık tamamen elektrikli olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Kurulduğu günden bu yana dünya genelinde en çok satılan araba markalarından biri olan Mercedes, her modeli ile otomobil severleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Özellikle de G serisi ile Mercedes’in detaylara ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Oldukça titiz bir üretim sürecinden geçen G serisi hem tasarımı ile hem de son teknoloji güvenlik özellikleri ile dikkatleri çekerken bu defa da tamamen elektrikli olmasıyla dikkat çekiyor.

yeni-proje-1-002.jpg

TAMAMEN YENİDEN TASARLANDI

Mercedes, otomotiv dünyasında dev bir adım atarak 1979'dan bu yana ikonikleşen G Serisi'ni tamamen yeniden tasarladı ve bu kez tamamen elektrikli bir motorla karşımıza çıkıyor. "G 580 with EQ Technology" adıyla piyasaya sürülen bu yeni model, çevreci ve teknolojik yeniliklerle donatılmış durumda.

yeni-proje-2-001.jpg

Elektrikli G Serisi, tam 116 kWh'lik devasa bir batarya kapasitesine sahip ve bu güçlü batarya, tek şarjla 473 kilometre (WLTP ölçeğine göre) menzil vaat ediyor. Aracın dört adet elektrik motoru bulunuyor ve her bir motor 145 beygir gücünde. Bu motorlar toplamda 580 beygir güç ve 1165 Nm tork üretiyor, bu da aracın 0'dan 100 kilometre hıza sadece 4.7 saniyede ulaşmasını sağlıyor.

yeni-proje-3-003.jpg

TEKNOLOJİ VE LÜKS BİR ARADA

Mercedes'in elektrikli G Serisi, off-road performansıyla da göz dolduruyor. Aracın yeni teknolojik özellikleri arasında yer alan G-Turn, aracın kendi ekseni etrafında dönmesini mümkün kılarak dar alanlarda manevra kabiliyetini artırıyor. G-Cornering özelliği ise sıkı dönüşlerde iç arka tekerleklerin hızını azaltarak aracın yol tutuşunu güçlendiriyor.

Aracın bataryası, su ve kire karşı korumalı torka dayanıklı bir kasa içinde güvenle saklanıyor. Ayrıca, aracın yapısında kullanılan karbon bazlı akıllı malzemeler, dayanıklılığı artırırken ağırlığı minimize ediyor.

Tamamen yenilenen Mercedes G Serisi, teknoloji ve lüksü bir araya getirirken, sürdürülebilirlik konusunda da önemli bir adım atıyor. Bu elektrikli SUV, hem macera tutkunlarına hem de çevre dostu araç arayanlara hitap ediyor. Mercedes'in bu yenilikçi elektrikli G Serisi, otomotiv sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

yeni-proje-4-001.jpg

FİYATI BELLİ OLDU

Türkiye'de 3 litre hacminde dizel motorlu G Serisi, %220'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) diliminde yer alırken, çevreci elektrikli G Serisi ise çok daha düşük bir ÖTV dilimi olan %60'lık dilimde değerlendirilecek. Bu durum, elektrikli G Serisi'ni, serinin en uygun fiyatlı modeli yapacak.

Dizel motorlu G Serisi'nin başlangıç fiyatı 13 milyon TL iken, elektrikli G Serisi'nin tahmini fiyatı 8-9 milyon TL arasında olması bekleniyor. Bu fiyat farkı, özellikle yüksek ÖTV dilimleri göz önünde bulundurulduğunda, elektrikli modeli çok daha cazip bir seçenek haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN