MLP borsadaki büyük çöküşe rağmen ayakta durdu

MLP borsadaki büyük çöküşe rağmen ayakta durdu

MLP Sağlık Hizmetleri’nin hisseleri borsada işlem görmeye başladı. Şirketin CEO’su Muharrem Usta, “ABD borsa tarihinin en büyük çöküşüne denk geldik. Ama çok kararlıydık ve mutlaka bu işi yapmamız gerekiyordu. Günün sonunda artık buradayız” dedi.

Medical Park ve Liv Hospital’ı bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri’nin (MLP Care) halka arzı tamamlandı. Dün Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan kurumun hisselerine yurtiçi ve yurtdışından yüksek kaliteli yatırımcılar ilgi gösterdi. Halka arzın büyüklüğü toplam 1 milyar 384 milyon lira seviyesine ulaştı. Bu rakamla MLP Care’in toplam piyasa değeri de 4 milyar lirayı buldu. Halka arz edilen şirket paylarının yaklaşık yüzde 83,5’i yurtdışı kurumsal, yüzde 8,2’si yurtiçi kurumsal ve yüzde 8,2’si ise yurtiçi bireysel yatırımcılara tahsis edildi. Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine; MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Murat Çetinkaya, MLP Care Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seymur Tarı ve pek çok  misafir katıldı.  Törende konuşan MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muharrem Usta, halka arz sürecini anlatırken, “Her şey çok iyi gidiyordu, tam kapanış günümüzde ABD borsa tarihinin en büyük çöküşüne denk geldik. Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir gündü. Ama çok kararlıydık ve mutlaka bu işi yapmamız gerekiyordu. Başarılı bir süreci iyi bir noktaya taşımak istiyorduk. Günün sonunda artık buradayız. O zor olan günü başarılı bir şekilde atlattık ve artık buradayız” ifadelerini kullandı. Yeni sağlık şirketlerinin de borsaya geleceğini duyuran Usta, “Onlar da gelecek ve biz ileride sağlık endeksi oluşturarak merkez olmak istiyoruz” dedi. Özellikle yurtdışından gelen talebin kurumun yanı sıra Türkiye ekonomisine olan güvenin de önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı. Muharrem Usta, “Son dönemin en büyük halka arzlarından birini, dünyadaki zorlu piyasa koşullarına rağmen başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halka arzımızda Singapur, Birleşik Krallık, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Kıta Avrupası’ndaki tanınmış, büyük yatırım fonlarının ilgisi ile karşılaştık. Halka açılan hisselerin yüzde 70’inden fazlasının uzun vadeli yatırımcılara dağıtılmasının, MLP Care ile birlikte Türkiye ekonomisine olan güvenin de bir yansıması olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

17 İLDE 29 HASTANESİ VAR

MLP Care’in hızlı büyüyen bir sağlık kurumu olduğuna işaret eden Muharrem Usta, yatırımlara aynı hızda devam etmek; ekonomiye, istihdama ve Türkiye’nin uluslararası arenada sağlık sektöründeki itibarına katkı sağlamak adına yeni bir adım attıklarını vurguladı. Halka arzla birlikte şirkete 600 milyon liralık bir sermaye artışı sağlandığının altını çizen Muharrem Usta, “Bu artış ile döviz endeksli borçların ödenmesinin ardından, şirketimiz bilançosunu sağlamlaştırarak sürdürülebilir büyümesini devam ettirecek. 16 binden fazla çalışanımız ve 17 ildeki 29 hastanemizle Türkiye’nin dört bir yanına daha güçlü hizmet götürme fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜMEDE İKİNCİ PERDE

Turkven ortağı ve MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı da konuşmasında halka arz ile birlikte MLP Care’in büyümesinde yeni bir döneme girildiğine dikkat çekti. Hale Özsoy Bıyıklı şöyle devam etti: “Turkven olarak potansiyeline inanarak yatırım yaptığımız MLP Care’in sürdürülebilir hızlı büyümesi bizleri gururlandırıyor. 17 hastaneden 29 hastaneye ulaşma yolculuğunda birlikte olduğumuz MLP Care, kurumsal yönetim anlayışı ve deneyimli yönetici ekibi ile sadece ülkemizin değil gelişmekte olan ekonomilerin yıldız sağlık zincirlerinden biri olmaya aday. Halka arzımızla birlikte bilançomuzu güçlendirip büyümede ikinci perdeyi açıyoruz.”

PİYASANIN DEĞERİ 900 MİLYAR TL

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, MLP’nin bu yıl borsada işlem görmeye başlayan 4. şirket olduğunu dile getirerek, “MLP, Hisse senetleri piyasasında işlem gören 406’ncı firma oldu. Piyasanın toplam değeri 900 milyar TL’ye ulaştı. Bu sene sonu 1 trilyon lirayı hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı. Karadağ, “Medical Park Liv Grubu’nu borsaya geldiği için, halka arzı tercih ettiği için ve halka arzdan toplanan geliri tekrar firma içi kaynaklarda kullanacağı için teşekkür ediyorum. Bundan sonra borsamızda daha güçlü finansal yapıları ile sağlık sektöründe ülkemizi temsil etmeye devam etmesini bekliyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN