Müteahhitlere kötü haber! İşçi sorunundan sonra sektöre bir darbe daha: Fiyatlardaki artış şok etti

Müteahhitlere kötü haber! İşçi sorunundan sonra sektöre bir darbe daha: Fiyatlardaki artış şok etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat maliyetlerinin Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık %69,98, bir önceki aya göre aylık %2,11 artış gösterdiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından işçi sorunundan sonra sektöre bir darbe daha vurulmuş oldu…

TÜİK, Mart 2024 dönemine dair inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Bu kapsamda, inşaat maliyeti Mart’ta bir önceki aya göre %2,11, bir önceki yılın aynı ayına göre de %69,98 artış gösterdi. Bir önceki aya göre, malzeme endeksi %2,54, işçilik endeksi ise %1,30 arttı.

İŞÇİLİK ENDEKSİ %100’Ü GEÇTİ

Aynı zamanda bir önceki yılın aynı ayına göre, malzeme endeksi %55,17 artış gösterirken, işçilik endeksi de %108,04 artışa imza attı.

yeni-proje-35.jpg

Bina inşaatı maliyetleri, bir önceki aya göre %2,14, bir önceki yılın aynı ayına göre de %68,44 artış gösterdi. Bina dışı yapılar için inşaat maliyeti, bir önceki aya göre %2,03, bir önceki yılın aynı ayına göre de %75,15 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN