O durumdaki emeklilere artık promosyon yok! Promosyon sorununa bakan KDK topu SGK'ya attı: Emekliler şaşkın

O durumdaki emeklilere artık promosyon yok! Promosyon sorununa bakan KDK topu SGK'ya attı: Emekliler şaşkın

Asgari ücrete gelen zamlar sonrası emekli maaşlarına beklenen zam haberi geldi. Emekli maaşlarına gelen zam sonrası bankalar arasında promosyon yarışı başladı. Milyonlarca emekli en uygun promosyon veren bankayı didik didik araştırırken KDK ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan son dakika duyurusu geldi. O durumdaki emeklilere artık promosyon verilmeyecek! Haberi duyan emekliler şaşkın. Peki kimler promosyon alamayacak? İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşlarına gelen zam sonrası bankalar arasında promosyon yarışı başladı. Birçok bankadan promosyon kampanyaları peş peşe gelirken vatandaşlar 'En uygun promosyonu hangi banka veriyor? Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika duyurusu milyonlarca emekliyi perişan etti. O durumdaki emeklilere artık promosyon verilmeyecek! Promosyon sorununa bakan KDK topu SGK'ya attı. Artık bu kişilere promosyon verilmeyecek.

O DURUMDAKİ EMEKLİLER PROMOSYON ALAMAYACAK

Maaşlara gelen zam sonrası emekliler 'Hangi bankanın promosyonu daha iyi?' sorusuyla bankaların yolunu tutmaya başladı. İcra takibindeki emekliler ile bankalar arasından yaşanan promosyon krizinden dolayı KDK'ya şikayetler yağmaya devam ediyor. 3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözü veren emekliye promosyon veriliyor. Emekli isterse fark ödeyerek bankasını değiştirebiliyor.

gfgfgf-2023-07-19t100020-596.jpg

BANKALAR KANUNA UYGUNSUZ BULDU

İcra takibinden dolayı promosyon kampanyasından yararlanamayan emeklilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Kendisine gelen şikayetleri değerlendiren KDK, icra takibindeki emekliye promosyon vermeyen bankalardan savunma istedi. Bankalar ise icra takibindeki emekliye promosyon yatırılmamasında kanuna aykırı bir yön bulunmadığını savundu.

gfgff-5.jpg

KDK nihai kararında sosyal devlet ilkesi açısından tüm emeklilere promosyon verilmesi gerektiğine dikkat çekti. SGK'ya bankalarla yapılacak yeni protokolde yeni düzenlemenin yapılması tavsiyesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN