Otomatik araba kullanırken dikkat etmeyen 100 bin TL ödeyecek! Ekspertizler o arabalarla dolup taştı

Otomatik araba kullanırken dikkat etmeyen 100 bin TL ödeyecek! Ekspertizler o arabalarla dolup taştı

Otomotiv sektöründen uzmanlar otomatik vitesli araç kullanan binlerce vatandaşa kritik uyarılarda bulundu. Özellikle bu hataları yapanların tam 100 bin lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Manuel araçlara göre daha konforlu ve daha kolay sürüş deneyimi sunan otomatik vitesle arabalar çoğu sürücünün tercihi oluyor. Dolayısıyla otomatik şanzımanlı araçların kullanımı her geçen gün artarken beraberinde birtakım problemleri de getirebiliyor. Uzmanlar ise otomatik araba kullanan vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Bazı hatalar sonucunda aracın çok yüksek meblağlar karşılığında arızalanabileceğini ifade ediyor.

yeni-proje-9-004.jpg

OTOMATİK ARABA KULLANIRKEN YÜKLENMEMEYE DİKKAT EDİN

Otomatik vitesli araba kullanımı her ne kadar manuele göre daha kolay olsa da söz konusu bu araçların yanlış kullanımında ciddi hasarlar ortaya çıkabiliyor. Üstelik bu hasarlar sürücüye pahalıya mal olabiliyor. Bu kapsamda uzmanlar özellikle de kırmızı ışıkta beklerken yapılan vites değişiklikleri ya da aracı park ederken şanzımana aşırı yüklenmesini yanlış buluyor. Bu davranışlar araç yapısında ciddi hasarlara yol açabiliyor.

Otomatik şanzımanlı araç kullananlar hem bakımında hem de kullanımında oldukça dikkatli olmalılar. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, otomatik araç kullanan sürücülere dikkat etmesi gerek ettikleri noktaları anlattı.

yeni-proje-10-004.jpg

ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN BÜYÜK MAALİYET

Uzman isim, son dönemlerde otomatik şanzımanlı araçlarda sıklıkla problemlerle karşılaştıklarını belirterek sürücülerin kullanım hatalarından ya da eksik bakımlarından kaynaklanan deformasyonların ciddi maliyetlere yol açtığını belirtti. Öte yandan otomatik araçların manuel araçlara göre bakım ve onarım maliyetlerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

yeni-proje-11-002.jpg

100 BİN LİRAYA MAL OLUYOR

Özellikle şanzıman değişikliklerinin maliyetlerinin 100 bin liraya kadar çıkabileceğini ifade eden Temizyürek, sürücülerin otomatik şanzımanlı araçları doğru kullanmaları ve düzenli bakımlarını yapmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN