Rusya Türk domatesini komşularından alıyor

Rusya Türk domatesini komşularından alıyor

Rusya’nın komşulardan Türk domatesi aldığını öne süren SERA BİR Başkanı Yanmaz, “Rus halkı, aracı ülkeler vasıtasıyla daha pahalı domates tüketiyor” dedi.

Rusya’nın, ihracatına yasak getirdiği Türk domatesini başka ülkelerden daha yüksek fiyata satın aldığı belirtildi. Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, Türkiye’de 6 bin dekarlık modern seralarda yıllık 200 bin ton domates üretimi yapıldığını söyledi. Uçak krizine kadar en büyük pazarın Rusya olduğunu aktaran Yanmaz, geçen sürede iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesine rağmen, Rusya’nın ambargodan vazgeçmemesini anlayamadıklarını söyledi.

Rusya’nın domatesi başka ülkelerden aldığını söyleyen Yanmaz, “Başka ülkelere gönderilen Türk domatesi bu ülkeye yüksek fiyattan satılıyor. Önceden yaklaşık 500 bin ton domates ihracatı yaptığımız Rusya’da, aracı ülkeler vasıtasıyla Rusya halkı daha pahalı domates tüketiyor. Bu rakamın toplam karşılığı 500 milyon dolar. Aradaki karaborsacılar 500 milyon kazanıyor. İlişkilerimizin düzelmeye başladığı, bu dönemde domates yasağının kalkmaması manidardır” diye konuştu.

BELARUS’TAN YÜZDE 500 ARTIŞ

SERA BİR Başkanı Müslüm Yanmaz, Rusya’nın komşu ülkelerden ihracatını artırdığını söyledi. Yanmaz, şunları kaydetti: “Rusya’nın komşularından aldığı domateslerin tamamı Türk domatesi. Rusya ambargosundan sonra Belarus’a yüzde 500, Azerbaycan’a yüzde 160, Polonya’ya yüzde 200, Nahçıvan’a yüzde 150 artan domates ihracatı bu durumu daha net  ortaya koymaktadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN