Şarj istasyonları artıyor

Şarj istasyonları artıyor

Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Bayram, Türkiye’de bine yakın elektrikli araç bulunduğunu belirterek, “Bunların marka olarak dağılımı BMW i3, Renault Zoe - Twizy - Fluence, Tesla Model S ve X, DMA eCorolla ve elektrikli araca çevrim şeklindedir. Ayrıca 50’ye yakın elektrikli otobüs de yola çıkmaya başladı. İETT, 200 adet elektrikli otobüs almak için ihaleye çıkmış durumdadır” bilgilerini verdi.

Fiyatları 25 bin dolarla 120 bin dolar arasında değişen elektrikli otomobillerin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de rağbet gördüğünü aktaran Bayram, “Yüzde 100 elektrikli otomobillerin menzili bugün 400 kilometrelere kadar çıkmıştır. Bu araçların şarj süresi ise yarım saat ile 2,5 saat arasında değişmektedir” dedi.

Şarj noktalarının doğru konumlandırılmasının, şehir içi trafiğin yönetilmesi ve akıllı hareketlilik açısından önemine işaret eden Bayram, “Alışveriş merkezleri, oteller, plazalar, şehir içi açık ve kapalı otoparklar, şarj istasyonları için doğru adresler olmakla birlikte, son zamanlarda yükselen konut projelerinde de artık istasyonlar için yer gösterilmeye başlandı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN