Silah sanayinde dev yatırım: Sarsılmaz, TMSF bünyesindeki Yavaşçalar'ı aldı

Silah sanayinde dev yatırım: Sarsılmaz, TMSF bünyesindeki Yavaşçalar'ı aldı

Rekabet Kurulu, bir dizi şirketin birleşme işlemine onay verdi. Devrine onay çıkan firmalardan biri de Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ oldu. Sarsılmaz Mühimmat, Balıkesir'de kurulu Yavaşçalar'ı satın aldı. Sahibi FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Yavaşçalar, TMSF denetiminde bulunuyor.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin Sarsılmaz Mühimmat Sanayi AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

İKİ ŞİRKET DE TMSF BÜNYESİNDE

Balıkesir'de bulunan  Yavaşçalar A.Ş.'nin temeli 1956 yılında atıldı. Şirketin sahibi İsmail Yavaşça, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alındı. 6 ay kadar tutuklu kalan Yavaşça, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yavaşça ailesinin  iki şirketi için de kayyum atanması kararı verildi. Hali hazırda Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş ile Yavaşçalar Av Fişek Tic. ve San. A.Ş TMSF bünyesinde bulunuyor.

Konuya yakın bir kaynak, ilgili Kanun Hükmünde Kararname'nin, TMSF bünyesindeki şirketlerin satışına olanak verdiğini aktardı.

TAV İÇİN DE ONAY ÇIKTI

Rekabet Kurulu ayrıca, TAV Havalimanları Holding AŞ'nin Akfen Holding AŞ elinde bulunan belli orandaki hissesinin, Tank ÖWA Alph GmbH unvanlı iştiraki aracılığıyla Aeroports de Paris SA tarafından devralınması işlemine onay verildi Rekabet Kurulu, TAV Havalimanları  Holding AŞ'nin Akfen Holding AŞ elinde bulunan belli orandaki hissesinin, Tank ÖWA Alpha GmbH unvanlı iştiraki aracılığıyla Aeroports de Paris SA tarafından devralınması işlemine onay verdi.

Kurul, IDG Capital Partners'a ait olan LEDVANCE GmbH hisselerinin MLS Co. Ltd. tarafından devralınmasıyla Cummins Inc, Eaton

Corporation plc. ve bunların bağlı şirketleri tarafından Eaton Cummins Automated Transmission Technologies LLC ve Eaton Cummins Automated Transmission Technologies GmbH adında iki ortak girişim kurulması işlemlerine izin verdi. TAV Havalimanları Holding AŞ'nin Akfen Holding AŞ elinde bulunan belli orandaki hissesinin, Tank ÖWA Alpha GmbH unvanlı iştiraki aracılığıyla Aeroports de Paris SA tarafından devralınması işlemi onaylandı

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN