Tarımda büyük iflas! Yüzlerce kişinin işine son verilecek! Herkes iş aramaya başladı

Tarımda büyük iflas! Yüzlerce kişinin işine son verilecek! Herkes iş aramaya başladı

Küresel çapta etkisini gösteren kriz şirketlerinde sonu oluyor. Pek çok alanda iflas kararları gelirken tarım sektörü de iflastan nasibini aldı. Şirket yüzlerce çalışanı işten çıkaracak. İşte tüm detaylar…

Tarım sektöründe önemli ekipmanları üreten Alman şirket Reisch, iflas kararıyla herkesi şaşırttı. Ekonomik belirsizlikler ve piyasa zorlukları nedeniyle şirketlerden iflas kararları peş peşe gelirken tarım sektöründe de dalgalanmalar devam ediyor. Mali sıkıntılarla boğuşan Reisch, iflas kararı verdi.

ALMAN ŞİRKET İFLAS ETTİ

Tarım sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Reisch, Neuburg-Schrobenhausen’deki fabrikaların kapatılması kararına vardı. Siparişlerde yaşadığı Keskin düşüş ve piyasa zorlukları göz önüne alındığında Martin Reisch GmbH ve kardeş şirketi Martin Reisch Eliasbrunn GmbH’nin krize sürüklenmesi kaçınılmaz son oldu.

reisch-sirket.jpg

Kasım 2023'te yaptığı iflas başvurusunun ardından şirket için bir alıcı bulunamayınca tüm işlemlerinde durdurulmasına karar verildi. İflas yöneticisi Volker Böhm, varlıkları tasfiye etmeye devam ederken 200'den fazla çalışanın da işini kaybetmesi gündemde yer alıyor.

İflas danışmanı ve IG Metall sendikası, İşten çıkarılan çalışanların yeni iş bulmasında yardımcı olmayı taahhüt ederken Reisch’in iflasının zorlu piyasa koşullarında ortaya çıkan genel sipariş düşüşü nedeniyle olduğu aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN