Type R’dan yeşil cehennemde yeni bir rekor

Type R’dan yeşil cehennemde yeni bir rekor

Tüm dünyada ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda sürpriz bir gösterimle ortaya çıkan ve Ekim 2017’de Türkiye’de satışa sunulacak olan Honda Type R, Nürburgring’de önden çekişli otomobiller klasmanında 7 dakika 43,7 saniye ile en iyi tur zamanına imza attı.

Japon üretici Honda’nın en sporcu modellerinden biri olan Type R, satışa sunulmadan dünyanın önde gelen pistlerinden Nürburgring’de (Yeşil Cehennem) kırdığı rekor ile yüksek performans alanındaki iddiasını tescillemiş oldu. Üretim öncesi testlerin son aşamasında kuru zeminde ve pist kullanımına uygun cadde lastikleriyle Nürburgring pistinin Nordschleife bölümüne çıkan yeni Honda Type R, 7 dakika 43,7 saniye ile önden çekişli araçlar klasmanında en iyi tur zamanına imza atarak yeni bir rekor kırdı.

FK2 olarak bilinen mevcut Type R’ın tur zamanını yaklaşık 7 saniye kadar geliştiren yeni Type R, elde etmiş olduğu yeni pist rekoru ile önden çekişli araçlar sınıfının çıtasını ulaşılması güç seviyeye taşıdı. Yol ve pist kullanımı göz önüne alınarak teknik olarak geliştirilen yeni modelin kaputunun altında önceki nesil araçta da kullanılan 2.0 vtec turbo motor görev yapıyor.

Araçta kullanılmak üzere optimize edilen 2.0 litrelik turbo benzinli motor 320 beygir güç ve 400 Nm torka sahip. Motor üretmiş olduğu gücü kısa oranlı altı vitesli manuel şanzıman üzerinden ön tekerleklere aktarıyor. 16 kilogram daha hafif olan yeni sporcunun burulma direnci yüzde 38 arttırıldı. Bu sayede direksiyon hareketleri daha keskin ve net tepkiler veriyor. Yeni çok kollu arka süspansiyon fren anındaki stabiliteyi arttırırken gövdenin yana yatma eğilimlerini azaltıyor. Bu sayede yeni Type R, pist sürüşlerinde daha geç fren yapılabilmesine ve daha yüksek viraj hızına ulaşılabilmesine olanak tanıyor.

GOLF’UN ELİNDEN ALDI

Yeşil cehennemin rekoru Volkswagen Golf GTI Clubsport’un elindeydi. Oda bu rekoru Civic Type R‘ın elinden almıştı. Geçen yıl tekrar aynı piste çıkarak hedef tazeleyen Golf GTI Clubsport S, eski rekorunu 2 salise iyileştirerek 7.47.19‘luk dereceye ulaştı. Bu dereceyle birlikte Golf GTI Clubsport S en yakın rakibi Honda Civic Type R’ın 7.50.63’lük derecesiyle arasındaki farkı üç saniyeye çıkarmıştı. Honda’nın İngiltere tesislerinde üretilecek olan yeni Honda Type R, 2017 yılının son çeyreğinde tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN