Yeni bir kriz daha kapıda! Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı: İnsanlar artık bulmakta zorlanacak

Yeni bir kriz daha kapıda! Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı: İnsanlar artık bulmakta zorlanacak

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerken, yaşanacak krize de vurgu yaptı. Elinde olanlara satmayın uyarısı yapan Özdemir’e göre, insanlar artık bulmakta zorlanacak. İşte, Remzi Özdemir’in piyasayla ilgili son değerlendirmesi…

Yatırımcılar artık arsa ve konut alımına yönelse de son zamanlarda piyasadaki düşüş, yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Enflasyondaki artış özellikle konut ve arsa fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Mesela, Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarındaki düşüşten sonra hareketlenmeler gözlemlenmeye başladı.

Bu gelişme, arsa ve konut yatırımcılarının son zamanda yaşanan düşüşlere dikkatle yaklaşmasına yol açarken, geçim derdinde olanlar için ev almak artık hayalden başka bir şey olmuyor.

SATIŞLAR EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Ev satışlarındaki düşüş, TÜİK verileri ile doğrulandı. Geçen yıl Şubat ayında 1 milyondan fazla konut satışı yapılırken, bu yıl rakamın ciddi oranda azaldığı gözlemlendi. Mart’ta Türkiye’de yapılan 105.394 konut satışı korkutucu tabloyu gözler önüne seriyor.

remzi-ozdemir-1.jpg

YENİ BİR KRİZ YARATACAK

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir ise konut fiyatlarına dikkat çekerek büyük bir konut çıkmazı yaşanacağını ve bunun kriz durumunu doğuracağını belirterek şunları söyledi:

“Konutlara erişilebilirlik giderek azalıyor ve bu durum bir barınma krizine yol açabilir. İnsanlar artık kendilerine bir ev bulmakta zorlanacaklar. Yakın gelecekte, binlerce hatta binlerce daireden oluşan devasa konut projeleriyle karşılaşabiliriz. Ancak her bir daire maksimum 70 metrekare olacak. Bu tarz yapıları, eski sosyalist ülkelerde yaşamış olanlar bilirler. Karşılaşacağımız manzara, oldukça ilginç olacak; devasa insan yığını altında üstü binalarla dolu bir kent. İşte geleceğin böyle yapılardan oluşacağı düşünülüyor.”

remzi-ozdemir-2.jpg

SATIŞLARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL FAİZLER

Konut satışlarının düşüşte olduğu bir dönemde dahi, bankaların yüksek faiz politikalarının konut satışını olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, vatandaşın ev sahibi olmasını banka faiz politikalarının engellediğini söylüyor. Evlerini satmak isteyen birçok kişi, firma veya emlak danışmanı olduğunu aktaran uzmanlar Merkez Bankası’nın sabit tuttuğu faiz oranının ardından bankaların faiz politikalarını değiştirmesine etki etmediğinin altını çiziyor.

Öyle ki uzmanlara göre, maliyetlerdeki artışın azalması, bankaların faiz politikalarını değiştirmesi halinde konut satışları artacak ve fiyatlar da düşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN