Yerli Üret Yerli Tüket seferberliği başladı

Yerli Üret Yerli Tüket seferberliği başladı

Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından "Yerli Üret, Yerli Tüket" toplumsal farkındalık seferberliği başlatıldı. Yerli Malı haftasının adının Yerli Üret Yerli Tüket Haftası olarak değiştirilmesi teklif edildi.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) "Yerli Üret, Yerli Tüket" toplumsal farkındalık seferberliği başlattı. Kampanyanın tanıtımı dün akşam Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasında MSMB Genel Başkanı Dr. Muhammet Garip, seferberlik kapsamındaki 33 etkinliğin 2018 yılı boyunca Türkiye’nin her yerinde yapılmasının planlandığını söyledi. Dr. Garip, yerli ve millî üretim için gösterilen çabanın yanı sıra tüketicilerin de aynı hassasiyete sahip olmasının önemine vurgu yaptı.

Toplantıya DEİK Başkanı Nail Olpak, ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur, Konya Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, çeşitli STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Nail Olpak, Hasan Ali Cesur, Dr. Muhammed Garip ve Hasan Görgülü, seferberliğin temsili olarak başlatılması için sahnede hazırlanan butonlara basarak yapılacak etkinlik başlıklarından oluşan animasyon gösterisini ekrana getirdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a iletilmek üzere hazırlanan mektubun son bölümü Dr. Muhammed Garip tarafından okunarak 2018 yılından itibaren Yerli Malı Haftası’nın adının Yerli Üret Yerli Tüket Haftası olarak değiştirilmesi teklif edildi.

Toplantının son bölümünde MSMB tarafından hazırlanan "Gümüş Motor" belgesel filmi gösterildi. 1960 yılında Türkiye'nin ilk yerli motorlarını üretmeyi başaran, ardından ismi Pancar Motor olarak değişip 2013 yılına kadar üretimini sürdüren Gümüş Motor'un hikayesi izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Belgeselde söyleşi yapılan Gümüş Motor çalışanlarından Prof. Dr. Ruşen Gezici ve Sabahattin Kırkan’a, yazar Sedat Özgür’e, Pancar Motor’un son Genel Müdürü Yalçın Arsan’a, yönetmen Sinan Sertel ve rap müzisyeni Yener Çevik’e kendileri adına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN