El Bab’a çevreleme harekâtı

El Bab’a çevreleme harekâtı

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda geçen hafta 5 askerimizin şehit üştüğü Süflaniye köyü IŞİD’den tamamen temizlendi. El Bab’ın kuşatılması açısından büyük öneme sahip bölgenin alınmasıyla teröristlerin kaçış yollarından biri kapandı. Birlikler Kabasin’e yöneldi.

KENAN BUTAKIN

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin, terör örgütü IŞİD’in elindeki El Bab’a yönelik operasyonlarda büyük bir ilerleme sağladığı öğrenildi. Buna göre, kasabanın kuzey doğusundaki Süflaniye köyü IŞİD’den tamamen temizlendi. Geçen hafta 5 askerimizin bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla şehit olduğu köyde kontrol tamamen TSK ve ÖSO güçlerine geçti. Karar’ın edindiği bilgilere göre, önceki gün gerçekleşen operasyonlarda köyün kontrolünü almaya çalışan birliklere, IŞİD tarafından çok sayıda saldırı girişimi yapıldı. Ancak bombalı araçlarla yapılmak istenen tüm saldırı girişimleri TSK ve ÖSO güçlerinin anında müdahalesiyle püskürtüldü. El Bab’ın tamamen kuşatılması ve kasaba içerisindeki terör unsurlarının kaçış yollarının kapatılması için Süflaniye köyünün alınmasının da operasyonları hızlandıracağı kaydedildi. Öte yandan, Süflaniye köyünün El Bab ile yine terör örgütü IŞİD’in elindeki Kabasin köyü arasında olduğu ve temizlenmesiyle de birliklerimizin Kabasin köyüne büyük bir operasyona başladığı öğrenildi. 

Diğer yandan harekâtın 155. gününde yaşanan gelişmelere dair açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü IŞİD’e ait 180 hedef vurulduğunu duyurdu. Teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri ile silah ve araçlar imha edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca, El Bab bölgesinde tespit edilen IŞİD hedefine de harekat düzenlendi. Hava harekatında, barınma yeri olarak kullanılan bir bina savaş uçakları tarafından yerle bir edildi. Koalisyon hava unsurları bu sürede hava harekatı gerçekleştirmedi. Operasyonlar kapsamında 17 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 30 el yapımı da patlayıcı imha edildi. 

EL BAB’DAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılan El Bab’da DEAŞ’lı teröristlerle çatışmalar devam ediyor.  Etraflarındaki çember her geçen gün daralan teröristler mevzilerini kaybetmemek için her yola başvuruyor.  Sık sık bombalı araçlarla intihar saldırıları düzenleyen teröristler dün de roketatarla saldrırdı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, El Bab’ın Kabr el Mukri bölgesinde DEAŞ mensubu teröristlerle yaşanan çatışmalarda, 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Çatışmada yaralanan 5 asker, 112 Acil Servis ekipleri tarafından sınırdan alınarak Kilis’e getirildi. Yaralılardan 4’ü Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diğer yaralı ise helikopterle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN