El Bab'da DEAŞ'la çatışma: 45 terörist öldürüldü, 4 şehit 15 yaralı | Son dakika haber

El Bab'da DEAŞ'la çatışma: 45 terörist öldürüldü, 4 şehit 15 yaralı | Son dakika haber

Suriye’de Fırat Kalkanı harekatı kapsamında sürdürülen operasyondan son dakika haberi geldi. Harekata katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü IŞİD saldırdı. TSK'dan yapılan operasyon açıklamasında "açılan ateşler sonucunda muhtelif büyüklükte 47 barınma alanı vurularak imha edilmiş; tespit edilebilen en 45 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

KARAR HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120’nci gününe giren ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının El Bab'da ilerleyişi sürüyor. Gelen son dakika haberlerine göre, Türk askerlerinin konuşlu olduğu ve sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendi. ÖSO güçlerinin anında karşılık verdiği ve Türk askerlerinin desteklediği çatışmada 45 terörist öldürüldü, 4 asker şehit düştü, 15'i de yaralandı. 

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

TSK'DAN ÇATIŞMA AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

Bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 45 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir.

4 ŞEHİT 15 YARALI

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarımızdan ağır yaralı olan 1 kahraman silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şu an itibariyle bölgede çatışmalar yoğun olarak devam etmektedir. Yaralı sayımız 15' e yükselmiştir. Yaralılardan bazılarının durumu ağırdır. Gelişmelerle ilgili bilgi paylaşılacaktır.

HASTANE BÖLGESİNDE KONTROL SAĞLANDI

Askeri kaynaklar şu anda El BAB’ta DEAŞ’ın sözde kalesi haline getirilen şehir hastanesi civarında çatışmaların ağırlık kazandığını, teröistlerin yuvası haline gelen hastane bölgesinde büyük ölçüde kontrolün sağlandığını belirtti. Hastanenin bulunduğu hakim arazinin ele geçmesinin ardından DEAŞ’ın El Bab’daki hakimiyetinin büyük ölçüde kırılmış olacağını belirten kaynaklar, teröristlerin burayı vermemek için canlı bomba ve patlayıcı yüklenmiş araçları yoğun şekilde kullandığını belirtti. Hava taarruzları esnasında barınma alanları ve savunma mevzilerine ilave olarak 4 bomba yüklü araç da içindeki teröristlerle beraber imha edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN