El Bab'da son durum ne? El Bab operasyonunda şehit olan askerin kimlikleri açıklandı | Son dakika

El Bab'da son durum ne? El Bab operasyonunda şehit olan askerin kimlikleri açıklandı | Son dakika

Türkiye dün El Bab'da şehit olan 14 Türk askeri haberiyle yasa boğuldu. Fırat Kalkanı Harekatı dahilinde geçekleştirilen operasyonda El Bab tamamen kuşatıldı. Peki, El Bab'da neler oluyor, son durum ne? Şehit olan 14 askerin kimliği açıklandı mı? Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab ile ilgili tüm gelişmeler ve son dakika haberlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda dün gerçekleşen saldırılarda 14 askerin şehit olduğunu 33 askerin de yaralandığı açıklamıştı. Peki, El Bab'da son durum ne? Fırat Kalkanı Harekatı'nda son gelişmeler neler? 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda dün El Bab kuşatıldı. Kuşlatma esnasında IŞİD saldırıları sonucu 14 asker şehit düştü. El Bab'da şehit düşen askerin kimlikleri belli oldu mu? Harekat ile ilgili tüm ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

 

EL BAB'DA NELER OLUYOR? SON DURUM NEDİR?

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Şu ana kadar 3 adet ZSU-23 Silah monteli pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli pikap aracı, 3 adet ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir.

16-12/22/western_al-bab_offensive_-2016-_-within_northern_syria-svg.png

Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir” denildi.

FIRAT KALKANI HAREKATI İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

EL BAB'DA ŞEHİT OLAN 14 ASKERİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI MI?

Suriye El Bab'da DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda şehit olan 14 Türk askerinin kimlikleri belli oldu. Acı haberlerina rdından baba  şehit askerlerin baba ocağına ateş düştü. 

TEKİRDAĞ'DAKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El Bab’da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’daki evine ateş düştü. 

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan askerlerden şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

16-12/22/1-1482399278.jpg

Şehit Uzman Çavuş Akın Acar

Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar’ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu.

BABASI DA ÖZEL HAREKAT POLİSİ

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar’ın babası Muzaffer Acar’ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir’de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

ELAZIĞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit ateşi Elazığ'a düştü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit düşen Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın Elazığ'daki ailesine acı haber ulaştı. Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ ile girilen çatışmada şehit düşen askerlerden birinin Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar olduğu öğrenildi.

16-12/22/1339541_c2543da86ec76b612cf380819437be16.jpg

Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar

2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) giren Astsubay Pınar'ın Elazığ merkez Kültür Mahallesi’nde ikamet eden babası Muzaffer ve annesi Songül Pınar'a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer acı haberi verdi. Elazığ Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez de, şehit ailesinin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin baba evine itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Şehit için yarın Elazığ'da tören düzenlenmesi bekleniyor.

YOZGAT'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da DEAŞ terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın acı haberi, Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki baba ocağına ulaştı. 

16-12/22/1339541_185994c31b5b00a4060f6fd86d1f6bb7.jpg

Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak

Şehidin acı haberini, aileye Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ardından Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Haberi alan şehidin yakınları ise baba ocağına akın etti.

29 yaşında bekar olan şehit Durak’ın 2 kardeş olduğu annesinin de 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehidin babası Kemal Durak’ın ise esnaf olduğu belirtildi. Şehit Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin ise Kayseri 1. Komando Tugayı olduğu belirtildi. Şehit Durak’ın geçici görevle Fırat Kalkanı Operasyonu’na katıldığı bildirildi.
Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak’ın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi. 

BİR ACI HABER DE BURDUR'A 

Fırat Kalkanı Harekatında DAEŞ’in intihar saldırısı sonrası şehit olan 14 askerden, Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberi memleketi Burdur’a ulaştı.

16-12/22/1339541_6d5a003f0426122f008e7e04e37a33e2.jpg

Uzman Çavuş Ali Yılmaz

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberini Burdur’a bağlı Karamanlı ilçesinde yaşayan Dayısı Ali İhsan Avcı’ya, Karamanlı Kaymakam vekili Abdullah Şahin, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve askeri yetkililer verdi.

Karamanlı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki eve acılı haberi alan Dayı Ali İhsan Avcı ve yakınları, sağlık ekipleri tarafından teselli edildi. Hürriyet Mahallesindeki şehit evine Türk Bayrağı asıldı.

EN SON NİŞANLISIYLA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz, 10 Şubatta nişanlanmıştı. Şehit Yılmaz, son fotoğrafını ise 18 Kasım 2016’da nişanlısı ile birlikte paylaştı. Acılı haberin gelmesi ile Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın facebook profili ise acılı mesajlarla donatıldı. Şehit Yılmaz'ın memleketi Karamanlı'da toprağa verileceği öğrenildi. 

16-12/22/1339541_9c122a7c4a220ef0cc6c48bb641594b6.jpg

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz

KONYA'LI ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit olan 14 askerden Uzman Çavuş Burak Boz’un acı haberi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine ulaştı.

16-12/22/1339541_a57151a2ed9ee656efb5b617df1cf4f5.jpg

Şehit Uzman Çavuş Burak Boz

Şehit Uzman Çavuş Boz’un Ereğli ilçesindeki ailesine acı haber gece saatlerinde verildi. İlçenin Cinler Mahallesi'nde oturan aileye haberin verilmesinin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.

27 yaşındaki Uzman Çavuş Boz'un 7 yıldır görev yaptığı ve operasyona kendi isteği ile katıldığı öğrenildi. Acı haberi alan ailenin yakınları hemen şehidin evine koştu. Şehit askerin babası Özkan Boz, diğer oğlu Ömer Boz’a sarılarak ‘Kardeşin gitti oğlum, Burak gitti, yavrum, kuzum’ diyerek gözyaşlarına engel olamadı. Evin önünde sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, haberi veren yetkililer de aileye başsağlığı dileklerini iletti. 

TOKAT ERBAA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında, DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab'daki çatışmalarda şehit olan 14 askerden biri olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın acı haberi, Tokat'ın Erbaa İlçesindeki ailesine ulaştı. Şehit Yalçın'ın 24 gün önce nişanlandığı öğrenildi.

16-12/22/1339541_c0b25fa0d010adb584f5694e7a60e981.jpg

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın

Fırat Kalkanı harekatında, DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da çıkan çatışmalarda 14 asker şehit düştü. Şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın acı haberi, Erbaa'nın Gündoğdu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde tek başına yaşayan annesi Asuman Şerbetçi'ye askeri yetkililer tarafından verildi.

16-12/22/1339541_db38cbe1e339193b75de21f114081b7b.jpg

Acı haber üzerine anne Asuman Şerbetçi, büyük üzüntü yaşandı. Şehidin yakınları ve tanıdıkları annesinin yaşadığı eve akın etti. Ayrıca şehidin İstanbul'da yaşayan babası Mustafa Yalçın ile İstanbul'da okuyan kardeşi Mert Yalçın'a da acı haber bildirildi. Şehit Ali Sezai Yalçın'ın babası ile erkek kardeşinin Erbaa'ya hareket ettiği öğrenildi. Anne Asuman Şerbetçi'nin yaşadığı tek katlı eve Türk bayrağı asılırken, 112 acil servis ekipleri ise hazır bekletiliyor.

24 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI

Bu arada şehit Yalçın'ın geçen 27 Kasım tarihinde İstanbul'da Özge İslam ile nişanlandığı ortaya çıktı. Nişan fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şehit Yalçın'ın geçtiğimiz hafta Erbaa'ya geldiği ve bir süre kaldıktan sonra görev yerine gittiği öğrenildi. Şehit Yalçın'ın Erbaa'daki komşusu İbrahim Güven, "Ali Sezai Yalçın geçtiğimiz hafta buradaydı. Sevdiği biri vardı. İstanbul'da nişanlandı. Ailesiyle birlikte iki üç gün de burada kaldı. Tekrardan görev yerine intikal etti. Dün akşam da şehit olduğu haberi geldi" dedi. Şehit Yalçın'ın cenazesi yarın Cuma namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.

ACI HABER SAMSUN'A ULAŞTI

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. Aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin ailesinin İstanbul'da yaşadığı belirtildi.

16-12/22/1339541_a502322c42acc9c2af4c76f3626a445d.jpg

Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz

Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab’da çıkan çatışmalarda şehit düşen 14 askerden biri olan Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. İstanbul'da yaşayan ailenin aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Baba Ertan ve anne Safiye Kavuz'un acı haberle birlikte Samsun'a gelmek üzere İstanbul'dan yola çıktıkları belirtildi. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü'nde yarın toprağa verileceği ifade edildi.

KAHREDEN TESADÜF! ŞEHİT ASKERİN ANNESİNİN ADI DA SURİYE...

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı sırasında El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik'in acı haberi, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ndeki babaevine ulaştı. Şehit annesi Suriye Çelik, uzman çavuş oğlunu Suriye topraklarında kaybetmenin acısını yaşadı.

16-12/22/1339541_e5659c560c018f19af524f6e44d3658e.jpg

5 AY ÖNCE İZNE GELMİŞTİ

Acı haberi öğrenin yakınları, şehidin Alsancak Mahallesindeki evine akın ederken, şehidin ağabeyi Süleyman Çelik, "Kardeşimle en son 5 ay önce evimize izinli olarak geldikten sonra Zincidere'deki birliğine götürüp, uğurlarken görüşmüştüm" diyerek gözyaşı döktü.

16-12/22/1339541_9a65aa80bf4464390d84a7f74eed78cf.jpg

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA NELER OLDU? NELER YAPILDI?

24 Ağustos 2016, saat 04.00'de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'ndan, "Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır." açıklaması yapıldı. Bu açıklama sonrası TSK Cerablus'u ağır bombardıman ateşine tutarken, Türk Hava Kuvvetleri 12 adet hedefi bombaladı. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 294 tane topçu atışı yapıldı ve 81 hedef etkisiz hale getirildi. Birkaç saat sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı tanklar Fırat'ı geçerek yüzlerce Özgür Suriye Ordusu mensubu Türkmen ve Araplarla bir araya geldi. Amerika Birleşik Devletleri de operasyonlara havadan destek vereceğini açıklamıştır. ÖSO Keklice ve Kıvırcık köylerini ele geçirdi. Operasyon sırasında Arap birlikler kırmızı, Türkmen birlikler ise Turkuaz kol bandı takarak taraflarını belli etmektedirler. İlk belirlemelere göre 46 IŞİD'li öldürüldü.

16-12/22/firat-kalkani.png

25 Ağustos'ta Cerablus'a hareket ettiği belirlenen YPG'li bir grup Karkamış'ta bulunan Fırtına obüsleriyle vuruldu. 26 Ağustos günü, saat 00:20'de TSK tarafından yapılan basın açıklamasında, "Fırat Kalkanı Harekatının devam ettiği, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği" belirtildi.

27 Ağustos'ta YPG'li bir gurubun Türk tanklarına yaptığı roketli saldırı sonucu bir tank hafif diğeri ağır olmak suretiyle iki tank zarar görmüştür. Ayrıca Türk ordusundan 3 asker yaralanmış 1 asker de hayatını kaybetmiştir.

29 Ağustos itibarı ile 400km2'lik alanda bulunan 43 köy IŞİD ve YPG'nin elinden alarak kontrol altına alındı.

31 Ağustos'ta Cerablusun batısında IŞİD'e karşı operasyonda 1 Türk tankı roketle vuruldu, 3 asker yaralandı. Tanka saldıran teröristler imha edildi.

3 Eylül'de tarihinde Türk zırhlı araçları, Suriye'ye Çobaney ilçesinden giriş yaptı.

16-12/22/1024524698.jpg

16 Eylül'de TSK Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Azaz-Çobanbey arasındaki bölgede icra edilen harekâta koalisyon kapsamında ABD Özel Kuvvetleri destek vermiştir" denildi.

Operasyon ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ankara ziyaretinden saatler önce başlaması dünya basını tarafından Türkiye'nin ABD'ye bir mesajı olarak değerlendirildi.

Operasyonun 92.günün sonuyla birlikte tuzaklanmış 40 mayın ve 1707 El Yapımı Patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilip,215 yerleşim yerinde ,yaklaşık 1800 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır.

24 Kasım günü Suriye Ordusu'na bağlı Suriye Hava Kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetlerini vurdu.Rus uçağı krizinin yıl dönümü olması dikkat çekti.

Türkiye dün El Bab'da şehit olan 14 Türk askeri haberiyle yasa boğuldu. Fırat Kalkanı Harekatı dahilinde geçekleştirilen operasyonda El Bab tamamen kuşatıldı. Peki, El Bab'da neler oluyor, son durum ne? Şehit olan 14 askerin kimliği açıklandı mı? Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab ile ilgili tüm gelişmeler ve son dakika haberlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN