El Bab'da köşeye sıkışan DEAŞ'tan Saddam taktiği!

El Bab'da köşeye sıkışan DEAŞ'tan Saddam taktiği!

TSK destekli ÖSO güçlerinin adım adım ilerlediği El Bab’da köşeye sıkışan DEAŞ’ın yeni bir taktiği daha ortaya çıktı. Teröristlerin tıpkı Saddam’ın yaptığı gibi uçakları ve İHA’ları yanıltmak için maketten toplar yaptığı anlaşıldı

Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenerek güvenli hale getirilmesi için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerini destekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 175’inci gününe girdi. Terör örgütü DEAŞ’ın denetimindeki Suriye’nin El Bab kentinin ele geçirilmesine yönelik operasyonda her geçen gün gerileyen DEAŞ’lı teröristlerin ayakta kalabilmek için kullandığı yeni bir taktik daha Türk askeri tarafından ortaya çıkarıldı.

26 DEAŞ’LI ÖLDÜRÜLDÜ

El Bab’ta DEAŞ’ın çekildiği bölgelere giren Türk askerleri ve ÖSO kuvvetleri demirden yapılmış top maketleriyle karşılaştı. Top maketlerinin keşif uçakları ve İHA’ların aldığı görüntülerde yapılan analizleri yanıltmak için kullanıldığı belirtiliyor. Geçmişte eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, ABD istihbaratını yanıltmak için tank maketleri yaptırıp kışlalar ile kritik noktalara bu maketleri yerleştirmişti. Bu arada operasyon kapsamında dün karadan 135, havadan ise 43 hedef ateş altına alındı. Karadan ve havadan ateş altına alınan bölgede DEAŞ tarafından kullanılan çok sayıda bina ile 1 komuta kontrol merkezi ve 1 bomba yüklü araç imha edildi, 26 teröristin etkisiz hale getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN