Oğlu gözaltında öldürülen Filistinli Baba Erdoğan’a mektup yazdı: Elem dolu yüreğimle, sizden adalet bekliyorum

Oğlu gözaltında öldürülen Filistinli Baba Erdoğan’a mektup yazdı: Elem dolu yüreğimle, sizden adalet bekliyorum

Türkiye’de cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Filistinli genç Nabeel Hasan’ın babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duygu dolu bir mektup gönderdi. Baba Eşref Nizar Hasan, Cumhurbaşkanından adaletin sağlanmasını talep ediyor.

MERVE ŞİŞMAN

İstanbul Başakşehir’de bir döviz bürosunda yaşanan tartışma sonrası tutuklanan ve kısa süre sonra Maltepe 3 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Filistin vatandaşı Nabeel Hasan’ın babası Eşref Nizar Hasan, oğlunun ölümü üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşan bir mektup yazdı. Mektupta, Türkiye’ye sığınan bir ailenin trajedisini ve adalet arayışını dile getirdi.

İsrail'de yaşadıkları zulümlerden kaçarak Türkiye'ye sığınan bir ailenin dramı, adli bir olayla daha da derinleşti. 31 Mayıs 2023 tarihinde Nabeel Hasan ve arkadaşı, döviz bürosunda işlem yaparken yaşadıkları iletişim sorunu sonucunda iş yerinden kovuldu. Ancak bu olay, sadece bir tartışmayla sınırlı kalmadı.

ÖLDÜKTEN BİR GÜN SONRA TAHLİYE KARARI

Maltepe cezaevine götürülen gençler, iddialara göre işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya kaldı. Nabeel Hasan 5 gün boyunca cezaevinde kaldı. Hasan, 5 Haziran tarihinde vefat etti, daha sonra öğrenilen bir başka bilgiye göre 6 Haziran'da Hasan'ın tahliye edileceği belirtildi.

Hastane raporları, Nabeel Hasan'ın mide patlaması sonucu hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Tahliye kararı verilen 20'li yaşlardaki Hasan'ın cezaevinden ancak cesedi çıkabildi.

yeni-proje-001.jpg
Nabeel Hasan

ACILI ACİLE CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDI

Hasan'ın acılı ailesinin sesi olan Erdal Elibüyük de konunun detaylarını KARAR ile paylaştı. Elibüyük, acılı ailenin, cumhurbaşkanına mektup yazdığını dile getirdi: "Aile, yaşananları Cumhurbaşkanına mektup yazarak duyurdu ve adaletin sağlanması için çağrıda bulundu. Ancak bu çağrılar sonuçsuz kaldı ve iddiaları gerçekleştirenler hakkında yeterli soruşturma yapılmadı."

yeni-proje-1-003.jpg
Erdal Elibüyük ve Filistinli baba Eşref Nizar Hasan

KONU MECLİS'E TAŞINDI

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Filistinli Nabeel Hasan'ın şüpheli ölümüyle ilgili Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç'a soru önergesi verdi.

Hasan'ın tutuklanmasından ölümüne kadar geçen sürecin ayrıntılı olarak aydınlatılmasını, soruşturmanın etkili ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Yeneroğlu, acılı ailesine başsağlığı dilerken, Nabeel'in ölümünün karanlıkta kalmaması ve adaletin yerini bulması için sürecin kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

'İSRAİL'İN ZİNDANLARINDA YILLARCA KALMIŞ...'

Yeneroğlu konuya ilişkin KARAR'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Filistinli Nabeel Hasan’ın şüpheli ölümü ne yazık ki hepimizi derinden etkiledi. Acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Nabeel’in ölümünün aydınlatılması için Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a soru önergesi verdim. Nabeel’in tutuklanması ile cezaevinde şüpheli ölümü arasında geçen sürecin tüm ayrıntısıyla aydınlatılmasını, soruşturmaların etkili ve şeffaf yürütülmesini ve sorumluların etkili şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sürecin kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz, sonuna kadar da takipçisi olacağım. Dilerim ki Sayın Cumhurbaşkanı da İsrail zindanlarında yıllarca kalmış acılı bir babanın feryadını duyarak olayın takipçisi olur ve en adalet yerini bulur"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN