Emniyet’in sınavını kazanmanın şartı FETÖ’cü olmaktı

Emniyet’in sınavını kazanmanın şartı FETÖ’cü olmaktı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polisliğinin ilk yıllarında FETÖ nedeniyle sorunlar yaşadığını söyledi ve ekledi: “Meslekte ilerlemek için teşkilatın yaptığı sınavlarını kazanamıyorduk. Kazanmanın şartı FETÖ’cü olmaktı.”

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, adli yıl açılış programında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde ders verdi. Çalışkan “Meslekte ilerlemek için teşkilatın yaptığı sınavlarını kazanamıyorduk. Kazanmanın şartı FETÖ’cü olmaktı” dedi. Mesleğinin ilk yıllarında FETÖ’nün baskılarından bunaldıklarını belirten ve yüksek lisansını 16 yılda tamamlayabildiğini ifade eden Çalışkan “Bir şekilde nefes almaya çalışıyorduk. Bunun da yolu yurt dışına çıkıp eğitim almaktı. Ancak bunu kendi teşkilatımızın yaptığı sınavlarla yapamıyorduk. O sınavda kazanamıyorduk.

Onda kazanmanın şartı vardı. O sınavı kazanmak için yüzde 99 FETÖ’cü olmak zorundasınız. Onun için BM’nin yaptığı sınava girdim ve kazandım” diye konuştu. FETÖ nedeniyle rayından çıkan emniyeti yenide rayına oturttuklarını kay
deden Çalışkan “Şu grubun, bu cemaatin, o topluluğun polisi yok. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğiz. Bunda da çok kararlıyız” dedi. Prof. Dr. Sevil Atasoy’un kendisi için sınav sistemini değiştirdiğini de anlatan Çalışkan “Yurt dışına gideceğim ama finallere girmem gerekiyor. ‘Hocam ben yine atılacağım galiba’ dedim. Sevil hoca da ‘çözüm üretilebilir, sınav sistemini değiştiriyorum’ dedi. ‘Nasıl yapacaksınız’ dedim o da bana internetten yapacağını söyledi. Sevil hoca bir öğrencisi için sınav sistemini kendi açısından değiştirdi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN