Endonezya 53 İsrail vatandaşına vize vermedi

Endonezya 53 İsrail vatandaşına vize vermedi

Endonezya, vatandaşlarına giriş yasağı uygulayan İsrail'e misilleme yaptı. Cakarta yönetimi 53 İsrail vatandaşının vize başvurusunu reddetti.

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna Laoly, Endonezya ve İsrail arasındaki ülkeye giriş yasakları konusunda yaptığı açıklamada, göçmenlik ofisi yetkililerinin, Endonezya’ya gelmek isteyen 53 İsrail vatandaşının vize taleplerini reddettiğini bildirdi.

Bakan Laoly, başka ülke vatandaşlarının vize başvurularının kabul ya da reddedilmesinin Endonezya hükümetinin kendi ayrıcalığında olduğunu ifade etti.

Endonezya, 23 Mayıs'ta, İsrail'in Gazze sınırındaki katliamları nedeniyle İsrail vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklarken, İsrail hükümeti de 30 Mayıs'ta aldığı kararla Endonezyalıların ülkeye girişinin yasaklandığını açıklamıştı.

Diplomatik ilişkileri olmayan Endonezya ve İsrail arasında ekonomik ilişkiler sürdürülüyor.

CAKARTA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN