Erdoğan: Didişme halindeki partiler koalisyonu zarar verir

Erdoğan: Didişme halindeki 
partiler koalisyonu zarar verir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD iftarında "Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD iftarından sonra konuştu.

"TÜMSİAD tavrını samimi bir şekilde ortaya koydu. Milli iradenin yanında yer aldılar. Bu dayanışma sayesinde ülkemiz girdaplardan kurtuldu. 7 Haziran seçimlerinde gördüğümüz izlenimleri aynı çerçevede görüyorum. Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarını koruma noktasındaki tavrını ortaya koymuştur."

Rutin dediğimiz sistem bugün karşılaştığımız olaylar için yeterli değil. Türkiye tüm dünyayı derinden etkileyecek kararlar alma durumundadır. Bu notada millet olarak ortak gelecek planları üzerinde tesis etmemiz gerekiyor.

Süreci kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum

Yeni bir hükümet kurma sürecindeyiz. Anayasa'da tarafıma verilen yetkilere uygun olarak bu süreci kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum. AK Parti Genel Başkanı'na hükümet kurma görevini verdim.

Samimiyetle bekliyorum. şayet 3 günlük ilk tur görüşmelerinde sonuç alınamazsa Ramazan Bayramı'ndan sonra devam edecek.

Didişen partilerin koalisyonu fayda değil, zarar getirir

Birbiriyle didişme halindeki partilerin koalisyonu fayda değil, zarar getirir. Böyle bir zaman kaybına milletimiz rıza gösteremez. Koalisyon görüşmeleri başlamadan sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur.

15-07/13/1-1436817876.jpgİftar sonrası Erdoğan vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı makamı ve Külliyesi üzerinden bu konuyu tartışmak sorumluluktan kaçmaktır.

3. Köprü ve 3. Havalimanı'na karşı duramazlar

Geçmiş 12 yıl üzerinden koalisyon tartışması yerine yeni işler üzerinde durulmalıdır. Türkiye'nin büyük projelerine karşı duran koalisyon görüşmelerinin karşısında ben dururum. 3. Havalimanı'nı yaptırmayacaklarmış, 3. Köprü'yü durduracaklarmış. Ne demek o?

Teröre karşı HDP susuyor

Baraj inşaatına saldırıyorlar. Şuanda uzantısı olan siyasi partinin 'ne yapıyorsunuz?' dediklerini duydunuz mu? Dedikleri 'bizim aramızda doğrudan ilişki yok'. Organik yok, inorganik var. Bütün bunları görmemezlikten gelmek bu ülkeye yanlışlık olur, ihanet olur.

Asla milli iradeye gidiş, milli iradeye müracaat bizler için israf değildir. Milletimizin sabrı giderek azalıyor. Tüm siyasi partilerimizden olumlu katkıları noktasında beklentimi hatırlatıyorum.

Sporcu ve sanatçılarımızın yanındayız

Sanatçı ve sporculamıza saldırılar başlatıldı. Üzüntü duydum. İşi bizim iftarımıza katıldığı için etkinliklerini iptal eden densizler çıktı.İnsan haklarını kimseye bırakmayan bu çevrelerin gerçek yüzünü görmüş olduk. Biz sonuna kadar yanlarındayız. Kendi ahlaklarının gereğini yerine getiriyorlar. İnşallah ilk fırsatta bu tahammülsüzlere hak ettikleri cevabı verecektir diye düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN