Erdoğan: Silahı gömsünler gelsinler parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler

Erdoğan: Silahı gömsünler gelsinler parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da STK temsilcileri ile buluştuğu toplantıda açıklamalarda bulundu. Erdoğan terör örgütüyle ilgili olarak, “Silahları gömsünler gelsinler parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da STK temsilcileri ile buluştuğu toplantıda konuştu. Erdoğan “Demokrasi, hak ve özgürlük diyorlarsa o zaman silahı, bombayı, her şeyi gömerler. Koordinatlarını verirler, gelsinler parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler; ama bunların böyle bir derdi yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bizler muhabbet sofrasında buluşturan sayın valimize teşekkür ediyorum. Terör örgütünün tehditlerine aldırmadan bu projeleri Diyarbakırlı kardeşlerimizin hizmetine sunan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.

Havalimanı açmak istersiniz, terör örgütü evine helal lokma getirmeye çalışan işçiyi tehdit eder. Yeni fabrika kurmak istersiniz bu kez yatırımcıyı tehdit eder. Hastane yaparsınız, örgüt kamu görevlisini kaçırır camiyi yakar hastaneyi yakar.

Temmuz ayından beri terör örgütünün kalleş saldırılarına maruz kalıyoruz. Hendekle çukurlar bombalı barikatla Suriye'deki kazanımları taşımaya çalıştılar.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ALLAH'A KULLUKLA İLGİSİ VAR MI?"

Biz çözüm sürecini sürdürürken terör örgütü bazı ülkelerin kulaklarına fısıldamasıyla harekete geçti. Açık ve net konuşuyorum. Bu terör örgütünün bizi yaradan Rabbimizle işi var mı? Allah'a kulluk diye bir şey bunlarda yok. Bunlar zerdüştlük inancına mensuplar bütün belgeler elimizde. Bunlarda ateizm var mı? Anlatacağız ki benim dindar Kürt kardeşim bunların ne mal olduğunu bilsin. İnançlı Kürt kardeşlerim sonuna kadar cephe almazsa bu mücadele zor olur.

''HER ŞEY DEVLETTEN BEKLENMEZ, HESABINI SORACAĞIZ''

“Dürümlü mezrasında olan olay, 15 ton bombayla oraya gelmek suretiyle bunu orada patlatan ve 16 kardeşimizi şehit edenlerin dinle, diyanetle, insanlıkla, vicdanla, 'Kürtlerin temsilcisiyim' demek gibi böyle bir yaklaşımla ne ilgisi, ne alakası olabilir? Hiçbir ilgisi olamaz. Bunlarda insanlıktan nasibini almak diye bir şey yok, vicdan diye bir şey yok. 16 tane kardeşimizin düştüğü durum, paramparça olan o bedenlerin hesabını hep beraber sormamız lazım. Her şey devletten beklenmez, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve bunun hesabını da soracağız.”

"SİLAHI GÖMSÜNLER KOORDİNATLARI VERSİNLER"

"Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer hak ve özgürlük diyorlarsa o zaman silahı, bombayı, her şeyi gömerler, koordinatlarını da verirler. Gelsinler parlamentoda mücadelesini sürdürsünler. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlar gelecek, benim tertemiz, saf, Kürt kardeşimi tehdit edecek, muhtarı tehdit edecek, aşiret reisini tehdit edecek. Buradan bir başka partiye oy çıkarsa 'biz bu köyü yakarız, yıkarız.' Yaptılar mı bunu? Yaptılar.”

"BİZİM DE KALBİMİZE SIKILDI"

"Kurşunlu Camisi'ne sıkılan her kurşun bizim de kalbimize sıkılmıştır bunu böyle biliniz. Sur içinde tahrip edilen her bir eser ile sadece Diyarbakır'ın değil, tüm Türkiye'nin ortak tarihini, ortak hafızasını siliyorlar bunu böyle biliniz. Diyarbakır, Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, İstanbul'un, Konya'nın kardeşidir, bunu böyle biliniz."

ERDOĞAN İSTANBUL'A GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarkabır ziyaretinin ardından özel uçak "ANA" ile saat 20.00'de İstanbul'a gitti.

Erdoğan'ı, Diyarbakır Havalimanı'nda Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ve öteki yetkililer uğurladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN