Erdoğan'dan ABD'nin Münbiç'te YPG'ye destek vermesine tepki

Erdoğan'dan ABD'nin Münbiç'te YPG'ye destek vermesine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ABD'nin Münbiç'te YPG ile birlikte devriye atmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında partililere seslendi.  Eğitim öğretime ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yüksek öğrenimde kredi burs ücreti 1 Ocak’tan itibaren 500 lira olacak. Ya kredi ya burs başvuran her öğrenciye veriliyor. Bazı öğrencilerimiz “illa burs” diyor. Ya evladım illa da burs yok. Sen krediye de başvursan faiz uygulaması yok" dedi. 
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
 
3 Kasım tarihinde AK Parti iktidarının 17. yılını geride bıraktık. Ortaya çıkan manzara tarihi bir değişime işaret ediyor. Ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim, sağlık, adalet ve ehliyet. Ve bu başlıklarda hamlelerimizi başlattık.
 
Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım itibarıyla göreve başlayan AK Parti iktidarının 17'nci yılına girdik. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir.

'KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Erdoğan, Suriye'de ABD'nin YPG ile ortak  devriye yapmasıyla ilgili olarak, "Kabul edilebilir bir şey değil. Böyle bir durum sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur. Sayın Trump'ın bununla ilgili süreci durduracağına inanıyorum" dedi.

DEMEK Kİ 12 KAT ARTIRDIK

Eğitim davası, bu ülkenin ve milletin asırlardır tartıştığı, konuştuğu, üzerinde durduğu ama bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir meseledir. Biz öncelikle eğitimin altyapısıyla ilgili eksiklikleri, mazeretleri, talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını üniversiteler dahil, 10 milyar liradan bu yıl itibarıyla 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki bire 12, 12 kat artırdık. Derslik sayısı 288 bin ilaveyle 575 bine, öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük oranda çözdük. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 130 ilave ile 206’ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık.

'YA EVLADIM İLLA DA BURS YOK'

Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum sizlere havadan sudan konuşmuyorum. 70-75 kişilik sınıflarda biz okuduk. Bunlardan CHP ve diğerlerinden böyle bir mirası devraldık ama şimdi hamdolsun bu ortalamayı 30’a indirdik.

Iğdır’daki Kars’taki, öğrencilerimizin İstanbul’a Ankara’ya gelmesine gerek kalmadı üniversiteyi biz onların ayağına getirdik. 75 -76 üniversiteden 206’ya çıkardık. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de imkanlar artık sizin önünüzde dedik.

Üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırdık.

Yüksek öğrenimde kredi burs ücreti 1 Ocak’tan itibaren 500 lira olacak. Ya kredi ya burs başvuran her öğrenciye veriliyor. Bazı öğrencilerimiz “illa burs” diyor. Ya evladım illa da burs yok. Sen krediye de başvursan faiz uygulaması yok.

Meslek liseleri ve imam hatip liselerine yapılan haksızlıklara son verdik.

Yeni dönemde enerjimizi kalitenin yükselmesi çabası içerisinde olacağız.

ÜNİVERSİTEYİ BİZ ONLARIN AYAĞINA GÖTÜRDÜK

Bakınız ben size gerçekleri anlatıyorum. Sizlere havadan sudan konuşmuyorum. Öğrencilik yıllarımızda 70-75 kişilik sınıflarda biz okuduk ama ülkemin genelinde 100 kişilik sınıfların olduğunu da iyi biliyorum. Bunlar CHP’nin, diğerlerinin iktidarda olduğu dönemlerdi. Bunlardan böyle bir mirası devraldık. Hamdolsun bizim şimdi ortalamamız 30 civarında. Öğretmenlerimizin sayısını artırdık. Biz kitap alamıyorduk. Bu genç nesil teksir nedir onu da bilmez zaten ve ağabeylerimizden teksir kağıtlarını satın almak istediğimiz zaman ağabeylerimiz bize satmazdı.


Biz, kuşe kağıtta, birinci hamur kağıtta ders kitaplarını sıraların üzerine koyduk, ücretsiz olarak öğrencilerimize bunları dağıttık. Bu bir ihale değildi, bu bir lütuf değildi. Bu sadece bizim milletimizin emanetini sahibine teslim etmekti. Iğdır’daki, Kars’taki, Muş’taki, Ağrı’daki, Hakkari’deki öğrencilerimizin, Ankara’ya, İstanbul’a şuraya buraya gelmesini değil, üniversiteyi biz onların ayağına götürdük.

Bir aralar sağ olsun bir dostumuzun lafı vardı; ‘Oxford’u Hakkari’ye getirdiniz de okumadık mı’ diye. Biz işte şimdi bunu yaptık. Biz oralara bu üniversitelerimizi getirdik ve 75-76 üniversiteden 206’ya çıkardık. Bununla ne yaptık? Hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de artık müesseseler, fiziki imkanlar sizin önünüzde. Biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız. Böylece üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırarak neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık.

"ŞEHİR HASTANELERİYLE SAĞLIKTA YENİ BİR ÇIĞIR AÇIYORUZ"

Şu anda hamdolsun bütün sağlıkta kimseyi kapıdan çevirme hakkı yoktur. Artık vakıf ve özel hastanelerde anlaşmalıysa bu hizmeti verebiliyor.

Şimdi şehir hastaneleriyle sağlıkta yeni bir çığır açıyoruz. Şu ana kadar 6 tane şehir hastanesini hizmete aldık.

Adalet hizmetlerinin kalitesi bir halkın devletine bağlığının temel kriterlerinden biridir. Temel kanunlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde baştan sona yeniledik. Adalet personelinin sayısının 61 binden 139 bine çıkardık

Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkıyla vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık.

"NE KADAR ÖRGÜT VARSA HEPSİNİ TEPELEDİK, TEPELİYORUZ, TEPELEYECEĞİZ"

PKK’dan DEAŞ’a FETÖ’den DHKP-C’te ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz.

Terör örgütlerinde sınırlarımız dahilinde ve haricinde vurulan darbeler sayesin önemli sonuçlar aldık. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bine yakını tutuklu 17 bine yakını tutuklu olarak şu anda cezalarını çekiyor.

Suriye’den ülkemize gelen 3,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyoruz.

Ulaştırma AK Parti’nin en başarılı hizmet alanlarından biri.

"YÜZLERCE DEV ESER"

Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık.

Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate bilemedin 45 dakikada havalimanındasın bu medeniyetin bir adımıdır. Yurt dışı destinasyonlarında Türkiye bir numara… Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.

"DEVLET NEDİR, DEVLET ADAMI OLMAK NEDİR, SEN BUNLARI UNUTTUN YAPAMIYORSUN"

Beyefendi diyor ki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara’nın dışında yapılmaz diyor. Ya sen bizim kutlamalarımıza katılmadın. Sen devletin bu tür faaliyetlerine katılmadın, senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan işlerle geçti. Devlet nedir, devlet adamı olmak nedir, sen bunları unuttun yapamıyorsun.

29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına bir hediyemiz oldu; İstanbul Havalimanı. Bundan güzel daha ne olabilir. O coşkuyu yaşamaktan mahrum oldun.

Ekonomi alanında gerçekleştirdiğimiz hamlelerle kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolara yükselttik. İhracatımız 167 milyar dolara yaklaştı. Ülkemizde çalışanların sayısı 19,6 milyondan 28,8 milyona çıktık. İşçisinden emeklisine kadar tüm kesimlerin gelirlerinde artışlar sağladık.
IMF’ye geldiğimiz zaman 23,5 milyar dolar borcumuz vardı 2013’te bunları sıfırladık şimdi borcumuz yok.

UCUZ ET MESAJI

Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Gerekirse cari açığı düşünmeden ithale gider piyasayı balanse ederiz.

Savunma sanayi AK Parti döneminde en büyük ilerlemeyi sağladığımız stratejik alanların başında geliyor. Kalkınmanın temel unsuru olan enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 87 bin megavata yükselttik. Bugün nüfusumuzun yüzde 80’i doğalgaz kullanabilir hale geldi.

İmar barışı ile ihtilaf konusu olan sorunlara köklü çözümler getiriyoruz.

Ülkemizin zenginliğini sosyal yardımlarla tüm kesimlere yayma olarak görüyoruz. Sosyal yardım ödemelerini 38 milyar liraya yükselttik.

Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bunlar yerine getirirken ülkemizdeki siyaset anlayışı seviyesi geldiğimiz noktaya uygun değil. Karşımızda güçlü muhalefet görmek istiyoruz ama bizim karşımıza çıka çıka CHP çıktı.

CHP’nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Bu belediye başkanının Muğla’nın tüm ilçelerine okul yaptırdığını her yeri ana okulları kreşlerle donattığını söylüyor. Dedim ki ya bir araştırın gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar araştırdılar aradılar taradılar ama Muğla’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir tek okul bile yaptırdığını biz bulamadık.

Hatta Muğla’nın yerel basını da seferber olmuş onlar da epey bir aramışlar fakat sözü edilen eserlerden hiçbirini onlar da bulamamış. Hadi birkaç okulu tüm ilçeler diye söylersiniz mübalağa etmiş der geçeriz ancak hiç olmayan bir şeyi abarta abarta anlatmak nedir biz çözemedik. Çünkü bu zatın yalanlarını palavralarını milletin önünde dökmekten yorulduk.

YAPTIRIM TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan,  "İran yaptırımlarını doğru bulmuyorum. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik adım. Uluslararası hukuka da aykırı. Biz İran'dan 10 milyar metreküp doğalgaz alıyoruz" açıklaması yaptı.




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN